2009. gada 28. aprīlis, 11:04

Dombrovskis: Budžeta grozījumu virzība notiek saskaņā ar grafiku

Jauns.lv

Rīga, 28.apr., LETA. Šā gada budžeta grozījumu virzība notiek saskaņā ar grafiku, kas iepriekš saskaņots ar starptautiskajiem aizdevējiem, šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovksis (JL).

Grafiks paredz, ka Saeima budžeta grozījumus skatīs 11.jūnijā un 18.jūnijā un tie varētu stāties spēkā 1.jūlijā. Dombrovskis sacīja, ka, šādā tempā veicot budžeta grozījumus, saskaņā ar panākto vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem Latvija varētu saņemt nākamo aizdevuma daļu.

Dombrovskis uzsvēra, ka nav pamata apgalvojumiem, ka budžeta grozījumi nebūs zināmi pirms pašvaldību vēlēšanām, jo valdība savu redzējumu par grozījumiem darīšot zināmu vēl pirms vēlēšanām.

Arī Valsts prezidents sacīja, ka budžeta grozījumi tiek veikti saskaņā ar grafiku un būtiskākais ir to kvalitāte. No Zatlera teiktā noprotams, ka viņš pagaidām neplāno sasaukt vēl kādu valdības ārkārtas sēdi, jo pēc pagājušajā piektdienā notikušās sēdes reformas esot izkustējušās no "nulles punkta" un patlaban sarunas ar premjeru esot pietiekams instruments.

Zatlers pēc savas vizītes Šveicē norādīja, ka ekonomisti un zinātnieki pasaulē gaida pirmos signālus par ekonomiskās krīzes lūzuma punktu. "Pirmie signāli nāk," sacīja Zatlers, tomēr uzsvēra, ka jābūt piesardzīgiem. "Nepārpriecāsimies pirms laika, grūtības mums vēl ir priekšā!" teica Valsts prezidents.