2009. gada 18. maijs, 18:20

Par LBL otrās divīzijas vērtīgāko spēlētāju nosaukts Dāvis Rozītis

Jauns.lv

Rīga, 18.maijs, LETA. Par Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas vērtīgāko spēlētāju aizvadītajā sezonā nosaukts komandas "Cēsis" centra spēlētājs Dāvis Rozītis, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

19 gadus vecais Rozītis LBL otrās divīzijas turnīrā aizvadīja 22 spēles, vidēji gūstot 15,2 punktus, izcīnot 9,7 atlēkušās bumbas, bloķējot 3,3 metienus un izpildot 1,5 rezultatīvas piespēles.

Komanda "Cēsis" LBL otrās divīzijas turnīrā 24 aizvadītajās spēlēs izcīnīja deviņas uzvaras un galīgajā kopvērtējumā ieņēma devīto vietu 13 vienību konkurencē.

Par LBL otrās divīzijas rezultatīvāko spēlētāju kļuva turnīra uzvarētājvienības RNS-D/"Līvāni" uzbrucējs Raimonds Feldmanis, vidēji spēlē gūstot 20,4 punktus. Visvairāk rezultatīvu piespēļu - vidēji ik mačā 7,2 - izpildīja Edgars Buiķis no vienības "Saldus", bet labākais cīņā par atlēkušajām bumbām bija "Valmiera U-21" komandas uzbrucējs Aigars Strēlis, kurš vidēji izcīnīja 9,7 bumbas zem groziem.

Kā ziņots, pagaidām nav zināms, cik komandu nākamajā sezonā startēs LBL pirmās divīzijas čempionātā. Pēc pašreizējā LBL nolikuma, pirmās divīzijas vājākai komandai, kas šosezon ir Gulbenes ASK/"Buki", būtu jāatstāj spēcīgākā līga un tās vietā jānāk otrās divīzijas uzvarētājiem, taču iespējams, ka tā nenotiks.

Kā aprīlī norādīja LBL direktors Jānis Janševics, komandu (arī otrās divīzijas) iespējas startēt LBL augstākajā divīzijā tiks skatītas tikai pēc šīs sezonas un pēc tam, kad būs zināms, kādā formātā notiks SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) sacensības.