2009. gada 19. maijs, 09:49

Jūnijā Cēsīs būs iespējams piedzīvot viduslaikus

Jauns.lv

Valmiera, 19.maijs, LETA. 6.jūnijā un 7.jūnijā Cēsīs būs iespējams piedzīvot viduslaikus, kad pilsētā notiks Livonijas svētki un ikviens interesents tiks uzņemts Vendenes kājnieku pulkā, tiks apbruņots un atalgots, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Svētku laikā 6.jūnijā plkst.11.15 darbību uzsāks viduslaiku Livonijas tirgus un vēsturisko aktivitāšu stendi, Livonijas viduslaiku krogā tiks pasniegti pirmie autentiskie viduslaiku ēdieni, bet Cēsu pils pagalmā muzicēs dūdu un bungu ansamblis „Auļi”.

Šajā pašā dienā plkst.15 sāksies Vendenes šķēpnešu pulka rekrutēšana. Pulkā iestājušos šķēpnešus kaujas iemaņām - aizsardzībai un uzbrukumam - apmācīs pieredzējuši Livonijas karavīri. Savas jauniegūtās iemaņas turpat uz vietas būs iespēja arī demonstrēt, sacenšoties dažādās kara spēlēs un izcīnot pulka karognesēja godu.

Livonijas bruņinieki sacentīsies zobenu cīņas mākslā, un cīņas uzvarētāju noteiks gan lauka maršala, gan klātesošo skatītāju lēmums.

Sacensībās loka šaušanā piedalīties varēs jebkurš, un tas nozīmē, ka cīņa par galveno balvu - apsudraboto ābolu - solās būt sīva.

Daiļajām bruņinieku dāmām un ne tikai viņām būs iespēja gūt iemaņas viduslaiku Livonijas pavārmākslā.

Bruņinieks, kurš uzvarēs zobenu cīņas sacensībās, tiks iecelts par Vendenes pulka kapteini un balvā saņems varas simbolu - kaujas vāli. Ar pulka kapteini priekšgalā un Livonijas skanīgāko dūdinieku mūzikas pavadījumā notiks Vendenes kājnieku pulka svinīgais gājiens cauri Cēsu pilsētai un tiks svinēta Livonijas laika vārtu atvēršanās.

7.jūnijā plkst.12 notiks svētku otrās dienas atklāšana. Plkst.13.30 sāksies sacensības kaujas spēlēs visiem drosmīgajiem un veiklajiem, bet vēlāk pils pagalmā varēs mācīties viduslaiku deju soļus un dejas. Livonijas svētki noslēgsies ar viduslaiku lauka kaujas imitāciju, kas sāksies plkst.17.