2009. gada 19. maijs, 15:20

LIAA labās prakses piemērs par uzņēmējdarbības veicināšanu saņēmis Eiropas Komisijas atzinību

Jauns.lv

Rīga, 19.maijs, LETA. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Zināšanu un inovācijas sistēmas departamenta ZINIS labās prakses piemērs par uzņēmējdarbības veicināšanu ir ieguvis Eiropas Komisijas (EK) atzinību, aģentūru LETA informēja LIAA Sabiedrisko attiecību nodaļā.

LIAA iesniegtais pieteikums EK Uzņēmējdarbības un rūpniecības ģenerāldirektorāta rīkotajam konkursam "Eiropas Uzņēmējdarbības balva" ietvēra trīs atbalsta instrumentu sinerģiju, kas nodrošina pilna cikla apmācību un finanšu piesaistes iespējas jauno ideju autoriem - studentu apmācības Latvijas augstskolās "Kļūsti par uzņēmēju 5 dienās!", Latvijas inovatīvo biznesa ideju konkurss "Ideju kauss" un pirmssēklas atbalsta instruments inovatīvo ideju autoriem.

Minētos atbalsta instrumentus Latvijā kopš 2007.gada izstrādāja un administrē LIAA Zināšanu un inovācijas sistēmas departaments ZINIS.

Balvu par labāko prakses piemēru šogad saņēma Skārboro pilsēta Lielbritānijā.

Labāko prakses piemēru iniciatori no 27 Eiropas Savienības dalībvalstīm tikās starptautiskā konferencē Prāgā šā gada 13.-14.maijā. Konferencē un apbalvošanas ceremonijā piedalījās un atzinības rakstus pasniedza EK viceprezidents Ginters Ferhoigens un Administratīvā sloga mazināšanā ieinteresētu neatkarīgu personu darba grupas vadītājs Edmunds Štoibers.

Konkursā pavisam tika iesniegti 350 pieteikumi, no kuriem 47 tika virzīti tālākai izvērtēšanai.

Tēmas