2009. gada 19. maijs, 19:45

"VEF Rīga" basketbolisti izcīna pirmo uzvaru LBL sērijā par trešo vietu

Jauns.lv

Rīga, 19.maijs, LETA. Latvijas Basketbola līgas (LBL) trešajā spēlē sērijā par trešo vietu otrdien "VEF Rīga" ar rezultātu 72:68 (16:26, 15:9, 22:9, 19:24) Olimpiskajā sporta centrā (OSC) pārspēja aizvadītās sezonas Latvijas vicečempionus "ASK Rīga".

Mača pirmo ceturtdaļu veiksmīgāk uzsāka "ASK Rīga" vienība, savukārt "VEF Rīga" basketbolistiem nedaudz piekliboja metienu precizitāte, un pēc pirmajām desmit minūtēm "ASK Rīga" jau atradās vadībā ar 26:16.

Savukārt otrajā ceturtdaļā "ASK Rīga" komandas spēlētāji uzbrukumā sāka pieļaut arvien vairāk kļūdu, ļaujot pretiniekiem samazināt rezultāta starpību līdz četriem punktiem.

Otrā puslaika sākumā metienu precizitāte ievērojami pasliktinājās "ASK Rīga" komandai, un trešajā ceturtdaļā tā spēja gūt tikai deviņus punktus. Pretinieku pārliecības kritumu veiksmīgi izmantoja "VEF Rīga" basketbolisti, izvirzoties vadībā un ceturtās ceturtdaļas sākumā panākot sev jau 11 punktu pārsvaru.

Taču "ASK Rīga" komanda nepadevās, un sešas ar pusi minūtes pirms mača beigām pēc Šona Kolsona diviem pēc kārtas realizētiem trīspunktu metieniem rezultāta starpība bija samazināta līdz diviem punktiem. Taču izlīdzināt rezultātu pagājušā gada Latvijas vicečempioniem tā arī neizdevās, un mačs beidzās ar rezultātu 72:68 "VEF Rīga" komandas labā.

"VEF Rīga" komandas rindās otrdien pa 15 punktiem guva Rolands Freimanis un Jevgēņijs Koļesņikovs. Savukārt "ASK Rīga" vienībā teicamu spēli aizvadīja Kolsons, kurš guva 18 punktus, kamēr 15 punktus savā kontā sakrāja Ernests Kalve.

Sērijā līdz trim uzvarām ar rezultātu 2-1 vadībā joprojām atrodas "ASK Rīga" vienība.

Jau ziņots, ka abu komandu pirmajā mačā "ASK Rīga" vienība bija pārāka ar 71:60, bet otrajā spēlē pagājušā gada Latvijas vicečempioni uzvarēja ar rezultātu 91:86.

Sērijas ceturtā spēle notiks 22.maijā, bet piektais mačs vajadzības gadījumā tiks aizvadīts 24.maijā.

LBL regulārajā čempionātā "ASK Rīga" ar 12 uzvarām 16 spēlēs ieņēma otro vietu, bet "VEF Rīga" ar 14 panākumiem 26 mačos ierindojās piektajā vietā.

Jau ziņots, ka "ASK Rīga" LBL pusfināla sērijā ar rezultātu 1-3 zaudēja pagājušās sezonas valsts čempionvienībai "Barons"/LMT, savukārt "VEF Rīga" ceturtdaļfinālā sērijā ar 2-1 pieveica klubu "Valmiera", bet pusfinālsērijā ar 0-3 piekāpās komandai "Ventspils".

Abu komandu savstarpējās spēlēs LBL turnīrā sākotnēji "ASK Rīga" uzvarēja ar rezultātu 94:79, bet pēc tam "VEF Rīga" izcīnīja panākumu ar 85:68.

Kā ziņots, LBL finālsērijā, kas ilgs līdz vienas vienības četrām uzvarām, savā starpā spēlē "Barons"/LMT un "Ventspils" komandas. Pirmajā mačā trešdien Ventspilī ar rezultātu 94:70 uzvarēja "Barons"/LMT, bet pēc tam "Ventspils" komanda Rīgā svinēja uzvaru ar 84:75, bet savā laukumā pārspēja pretiniekus ar 78:77, sērijā izvirzoties vadībā ar rezultātu 2-1.

Finālsērijas ceturtā spēle notiks 21.maijā sporta namā "Daugava".