2009. gada 19. maijs, 21:39

Premjers prasa paskaidrojumus par iespējamām prēmiju izmaksām atsevišķās ministrijās

Jauns.lv

Rīga, 19.maijs, LETA. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) atsevišķiem ministriem ir uzdevis izvērtēt un sniegt paskaidrojumus par, iespējams, izmaksātajām prēmijām, ignorējot jau demisionējušās Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdības lēmumu par prēmiju neizmaksāšanu.

Kā šodien žurnālistiem sacīja premjers, šāds lēmums pieņemts pēc Valsts kontroles atklātajiem pārkāpumiem.

Ministru prezidents gan nekonkretizēja, tieši kuriem ministriem būs jāsniedz vērtējums un paskaidrojumi. Pēc paskaidrojumu saņemšanas tiks vērtēti ministru ieteikumi, ko darīt ar iespējamiem pārkāpumiem, kā arī tiks vērtēta lēmumu pieņēmēju atbildība.

LETA jau ziņoja, ka Valsts kontrole revīzijās valsts pārvaldes iestādēs konstatējusi pārkāpumus, tostarp arī attiecībā uz prēmiju izmaksām un darbinieku materiālo stimulēšanu.

Kā iepriekš norādījusi valsts kontroliere Inguna Sudraba, pat 2008.gada beigās, kad ar speciālu rīkojumu tika aizliegts maksāt prēmijas, ministrijās to turpināja darīt - tika meklētas iespējas naudu iztērēt. Kā uzskata valsts kontroliere, kamēr ir iespēja tērēt un kamēr no ierēdņiem netiek prasīta atbildība un rezultātu sasniegšana, šis princips netiks lauzts.