2009. gada 20. maijs, 01:43

Administratīvā rajona tiesa Valmierā pasludinās lēmumu Andreja Krūmiņa sūdzībā pret CVK

Jauns.lv

Valmiera, 20.maijs, LETA. Šodien Administratīvā rajona tiesa Valmierā pasludinās lēmumu Andreja Krūmiņa sūdzībā par Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) lēmumu, ar kuru CVK atzina par pareizu Limbažu novada Vēlēšanu komisijas lēmumu svītrot Krūmiņu no partijas "Jaunais laiks" (JL) deputātu kandidātu saraksta, aģentūru LETA informēja Administratīvās rajona tiesas Valmieras tiesu nama kancelejas vadītāja Liene Ņikulina.

LETA jau ziņoja, ka Limbažu novada Vēlēšanu komisija Krūmiņu no JL saraksta svītroja, jo kandidāts saraksta iesniegšanas brīdī nebija uzrādījis Pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanu likumā prasītos dokumentus par īpašuma piederību. JL deputātu kandidātu sarakstam bija pievienota notariāli apliecināta zemesgrāmatas apliecība, kurā norādīts, ka dzīvokļa īpašums Limbažos, Avotu ielā, reģistrēts uz Krūmiņa sievas Sintijas vārda.

CVK sēdē Krūmiņš apgalvoja, ka dzīvoklis ir abu laulāto kopīpašums, bet no Limbažu Vēlēšanu komisijai izsniegtajiem dokumentiem izrietēja, ka īpašums attiecīgajā pašvaldībā reģistrēts uz kandidāta sievas, nevis uz paša kandidāta vārda.

Iepazīstoties ar iesniegto sūdzību, CVK atzina, ka Limbažu novada Vēlēšanu komisija rīkojusies atbilstoši savai kompetencei, un Krūmiņa sūdzību noraidīja, atstājot spēkā Limbažu novada Vēlēšanu komisijas lēmumu.

Sēdē izskanēja viedoklis, ka būtu labi, ja Krūmiņš CVK lēmumu pārsūdzētu Administratīvajā rajona tiesā, jo tad "veidotos tiesu prakse, kas būtu noderīga pašvaldību vēlēšanu likuma tālākā pilnveidošanā".