2009. gada 20. maijā, 01:52

Latvijas vēstnieks un uzņēmēji dosies vizītē uz Kirovas apgabalu Krievijā

Jauns.lv

Latvijas vēstnieks un uzņēmēji dosies vizītē uz Ki...

Rīga, 20.maijs, LETA. Šodien un rīt, 21.maijā, Latvijas vēstnieks Krievijā Edgars Skuja kopā ar Latvijas uzņēmējiem uzturēsies vizītē Kirovas apgabalā Krievijā, lai veicinātu ciešāku divpusējo ekonomisko sadarbību un dibinātu Latvijas un Kirovas apgabala uzņēmēju biznesa kontaktus.

Uz Kirovu dodas astoņu Latvijas uzņēmumu pārstāvji, kas vēlas atrast sadarbības partnerus Krievijas reģionā tādās jomās kā starptautiskie pārvadājumi, kokapstrāde, specializēto elektroierīču ražošana, kā arī tūrisms.

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, vizītes laikā Latvijas vēstnieks tiksies ar Kirovas apgabala gubernatoru Ņikitu Belihu, Kirovas mēru Vladimiru Bikovu un citiem apgabala administrācijas pārstāvjiem, lai pārrunātu iespējamos Latvijas un Krievijas uzņēmēju sadarbības virzienus.

Vēstnieks arī oficiāli noslēgs trīs latviešu izcelsmes fotogrāfu darbu izstādi "Arktika - mūsu kristāla pasaule", kura Kirovā ir apskatāma jau no 29.aprīļa. Līdz šim izstādi jau apskatījuši Dānijas, Zviedrijas, Latvijas un Maskavas iedzīvotāji. Tāpat delegācija apmeklēs arī Raiņa muzeju, kas atrodas Kirovas apgabalā.

2007.gadā Latvijas un Kirovas apgabala ārējās tirdzniecības apgrozījums bija vairāk nekā 15 miljoni dolāru (7,5 miljoni latu). Apmēram 50 Latvijas uzņēmumi pastāvīgi sadarbojas ar uzņēmumiem Kirovā.