2009. gada 29. maijs, 23:00

Sastre uzvar, vadībā joprojām Menšovs

Jauns.lv

„Tour de France” uzvarētājs spānis Karloss Sastre piektdien uzvarēja velobrauciena „Giro d'Italia” 19. posmā kalnos ar startu Avelino un finišu bēdīgi slavenā vulkāna Vezuva virsotnē.

Sastre no „Cervelo” komandas atrāvās no pārējiem 13 kilometru garajā finiša kāpumā. Šī bija spāņa otrā uzvara posmā pēc triumfa pirmdien notikušajā 16. posmā.

Finišā Sastre par 21 sekundi apsteidza itālieti Franko Pelicoti un par 30 sekundēm itālieti Danilo di Luku un krievu Denisu Menšovu no „Rabobank” komandas, kurš pirms diviem atlikušajiem posmiem kopvērtējumā par 18 sekundēm ir priekšā di Lukam. Trešais, atpaliekot vienu minūti un 39 sekundes, ir Pelicoti, liecina organizatoru informācija.

Leģendārais amerikānis Lenss Ārmstrongs piektdienas posmā ieņēma 16. vietu atpaliekot no Sastres vienu minūti un 42 sekundes, bet kopvērtējumā ieņem 12. vietu, zaudējot Meņšovam 13 minūtes un 29 sekundes.

Sestdien 20. posmā jāveic 203 km no Neapoles līdz Anani, bet svētdien pēdējā posmā 14,4 km ar atsevišū startu Romas ielās.

BNS