Sabiedrība
2009. gada 30. maijs, 09:10

SM pieprasījusi paskaidrojumus no „airBaltic” par cenu uzrādīšanu tikai eiro

Jauns.lv

Satiksmes ministrija (SM) pieprasījusi Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" padomei paskaidrojumus par to, ka aviokompānija kopš piektdienas biļešu cenas internetā uzrāda tikai eiro valūtā, sestdien raksta „Latvijas Avīze” (LA).

Laikraksts vēsta „airBaltic” ne tikai uzrāda cenas eiro, bet šajās dienās arī reklamējas ar saukli „Vēl pieņemam latus!”.

Aviosabiedrības preses sekretārs Jānis Vanags, atbildot uz jautājumu, vai tā nav necieņas izrādīšana pret valsti, teicis: „Mēs esam biznesa aviokompānija, un ar savu darbību, darba vietu nodrošināšanu un nodokļu maksāšanu mēs pret valsti izrādām cieņu. Savās reklāmās vienmēr esam nedaudz provocējoši - tā ir daļa no mūsu biznesa. „airBaltic” liela daļa pārvadāto ir pasažieri no citām valstīm, un cenu uzrādīšanu eiro valūtā veicām viņu ērtību dēļ. Latvijas pasažieriem, pērkot biļetes tīmeklī, gala cena būs uzrādīta latos un arī norēķināties varēs latos. Ja kādu esam aizskāruši, tad es atvainojos.”

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs paziņojis, ka šāda prakse cenas uzrādīt vien eiro ir Latvijā nepieņemama, jo mūsu valstī vienīgais maksāšanas līdzeklis ir lats.

SM pārstāve Ilze Eida laikrakstam norādījusi, ka ar aviosabiedrības reklāmas kampaņu uzraudzību nodarbojas uzņēmuma izpildinstitūcijas. Eida domā, ka no vēstījuma nodošanas viedokļa „airBaltic” reklāma esot veiksmīga, tomēr neveiksmīga esot sasaiste ar valstī notiekošajiem procesiem. „Satiksmes ministrija saistībā ar notikušo jau ir pieprasījusi informāciju aviosabiedrībai „airBaltic”,” LA informēja Eida.

„airBaltic” veic tiešos lidojumus no divām Baltijas valstu galvaspilsētām - Rīgas un Viļņas, kā arī piedāvā tiešos lidojumus starp Kaļiņingradu un Kopenhāgenu.

„airBaltic” dibināta 1995.gadā, tās lielākie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un „Baltijas aviācijas sistēmas” ar 47,2% akciju, kas tās šā gada sākumā iegādājās no SAS. „Baltijas aviācijas sistēmu” vienīgais īpašnieks ir „airBaltic” prezidents un izpilddirektors Bertolts Fliks.

BNS