Sabiedrība
2009. gada 1. jūnijs, 22:55

Dombrovskis: baumu izplatīšana par lata devalvāciju ir ļoti liela bezatbildība

Jauns.lv

Baumu izplatīšana par iespējamo lata devalvāciju ir ļoti liela bezatbildība, pirmdien intervijā TV3 ziņu raidījumam sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

„Šādu baumu izplatīšana ir ārkārtīgi bezatbildīga rīcība,” sacīja premjers, uzsverot, ka valdības uzstādījums joprojām ir nemainīgs un ir atbilstošs ekonomikas stabilizācijas plānam, kas paredz lata stabilitāti.

Dombrovskis arī atgādināja, ka pirms pāris gadiem, toreizējais premjers un bijušais Tautas partijas vadītājs Aigars Kalvītis ļoti asi vērsās pret baumu izplatītājiem par iespējamo lata devalvāciju, taču šobrīd par lata devalvāciju runā bijušais premjers, Tautas partijas dibinātājs un uzņēmējs Andris Šķēle.

Savukārt jautāts, kā vērtē faktu, ka atsevišķi uzņēmumi norēķinos sākuši izmantot eiro, premjers sacīja – „protams baumu uzkurināšana rada zināmas sekas. Ar to ir jārēķinās un tāda, diemžēl, ir pašreizējā situācija, ka tie cilvēki, kas šādas baumas izplata, izraisa arī negatīvas sekas”.

Laikraksts „Latvijas Avīze” iepriekš vēstīja, ka Satiksmes ministrija (SM) pieprasījusi Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" padomei paskaidrojumus par to, ka aviokompānija biļešu cenas internetā sākusi uzrādīt tikai eiro valūtā. Laikraksts vēsta „airBaltic” ne tikai uzrāda cenas eiro, bet arī reklamējas ar saukli „Vēl pieņemam latus!”.

Latvijā un ārvalstis laiku pa laikam uzvirmo baumas vai diskusijas par iespējamu lata devalvāciju. Latvijas Bankas amatpersonas līdz šim šādu iespēju ir kategoriski noraidījušas.

BNS