2009. gada 2. jūnijs, 08:47

Biļešu cenas: Skrastiņš nolaistu cenas

Jauns.lv

Pēc jauniestudējuma "Spēlmanis. Kūrorta piedzīvojumi" pirmizrādes "Kas Jauns" uzrunāja Dailes teātra aktieri Artūru Skrastiņu, kurš vaļsirdīgi atzina: viņaprāt, biļetes uz teātra izrādēm kļuvušas dārgas un viņš uz teātri diez vai par tādu naudu ietu. „Būs laikam jāparunā ar Dailes teātra direktoru, lai mazliet palaiž zemāk,” tovakar prātoja Skrastiņš.

Savukārt teātra mīļotāji ir izslāpuši pēc pozitīvām emocijām un naudu kultūrai nežēlo. Uz izrādēm "Intim", "Lodes pār Brodveju", "Manu sievu sauc Moriss", "Siseņi", "Suņa sirds" visas biļetes pārdotas, turklāt izrādēm "Shopping & Fucking" tās izpirktas pat mēnesi uz priekšu, neņemot vērā, ka cena ir no pieciem līdz 15 latiem.

Cenu ziņā Latvijas Nacionālais teātris ir salīdzinoši demokrātiskāks. Uz tajā izrādītajām lugām biļeti var iegādāties pat par vienu latu, dārgākās — arī par 15 latiem.

Jaunais Rīgas teātris par biļeti vidēji iekasē piecus līdz pat 20 latiem, tikai atsevišķām bērnu izrādēm biļetes maksā trīs latus. Uz daudzām izrādēm biļetes iegādāties neizdodas, jo tās ir pārdotas vismaz mēnesi uz priekšu.

No Rīgas teātriem cenu ziņā daudz neatpaliek arī reģioni. Valmieras Drāmas teātrī teātra biļete maksā trīs līdz deviņus latus, turklāt uz daudzām izrādēm biļetes iegādāties nevar pat mēnesi uz priekšu (piemēram, uz režisora Oļģerta Krodera iestudējumiem "Līdz pavasarim" un "Ķiršu dārzs"). Liepājas teātrī izrādi var noskatīties, šķiroties no diviem līdz desmit latiem, bet uz muzikālajām izrādēm biļešu cenas ir no diviem līdz pat 20 latiem.