Prostitūciju daudzstāvenēs pagarinās līdz 1. februārim
Sabiedrība
2009. gada 8. jūnijs, 23:10

Prostitūciju daudzstāvenēs pagarinās līdz 1. februārim

Jauns.lv

Pusotru gadu ne Saeima, ne Ministru kabinets nav sadūšojušies aizliegt bordeļus daudzdzīvokļu māju dzīvokļos.

9. jūnijā Ministru kabineta sēdē atkal lems par prostitūcijas perēkļu “atļaujas” pagarināšanu.

Pagājušā gada janvārī Ministru kabinets nolēma ieviest izmaiņas “Prostitūcijas ierobežošanas noteikumos”, kas aizliegtu daudzdzīvokļu namu dzīvokļus izmantot noteiktām komercdarbības jomām, tostarp prostitūcijas biznesam. Ekonomikas ministrijai līdz 2008. gada 1. jūnijam vajadzēja ierosināt izmaiņas likumdošanas aktus, kas aizliegtu “daudzstāveņu” iedzīvotājiem savos mitekļos attīstīt prostitūcijas komercdarbību. Tas noteiktos termiņos netika izdarīts, un valdība termiņu pagarināja līdz pagājušā gada 1. novembrim. Valsts vara joprojām nebija spējīga izstrādāt likumdošanu, lai profesionālo prostitūciju izkvēpinātu no dzīvokļiem, tāpēc termiņu noteikumu grozījumu izstrādāšanai atkal ir nolemts pagarināt.

Kā arguments gausajai likumdošanas virzībai tiek minēts tas, ka Saeima nekādi nevar pieņemt Dzīvokļa īpašuma likumu, kurš parlamentā ir “iestrēdzis” jau trešo gadu – kopš 2006. gada jūnija.

Tas nozīmē, ka dzīvokļus bordeļiem varēs izmantot vēl vismaz vairāk nekā pusgadu, jo, kā atzīst valdība savā paskaidrojuma rakstā par prostitūcijas ierobežošanas problēmas izskatīšanu, “jautājumu par dzīvokļa īpašuma izmantošanu komercdarbībai daudzdzīvokļu mājās šobrīd nereglamentē normatīvie akti”.

Elmārs Barkāns/Foto: AFP/LETA