2009. gada 10. jūnijs, 15:12

Teroristu pašnāvnieku uzbrukumā luksusa viesnīcai Pakistānā gājuši bojā 18, ievainoti 57 cilvēki

Jauns.lv

Teroristu pašnāvnieku uzbrukumā pieczvaigžņu viesnīcai Pešavaras pilsētā Pakistānas ziemeļrietumos otrdienas vakarā gājuši bojā 18 un ievainoti 57 cilvēki, trešdien paziņoja amatpersonas.

Bojā gājušo vidū ir divi ārzemnieki - Serbijas pilsonis Aleksandars Vorkapičs, kas strādāja ANO bēgļu aģentūrā, un ANO bērnu fonda UNICEF darbiniece Perseveranda So no Filipīnām. Vismaz seši ārvalstu pilsoņi ir arī ievainoto vidū.

Viesnīcā bija apmetušies daudzi ANO darbinieki pirms došanās uz bēgļu nometnēm valsts ziemeļrietumos. Policija pavēstīja, ka vairāki kaujinieki uzsākuši apšaudi un izlauzušies cauri apsardzei, un pēc tam viesnīcas "Pearl Continental Hotel" priekšā uzspridzinājuši ar sprāgstvielām pildītu automašīnu.

Pagaidām neviens kaujinieku grupējums atbildību par šo uzbrukumu nav uzņēmies.

Tomēr Pakistānas amatpersonas par uzbrukuma autoriem uzskata islāmistu kaujinieku grupējumu "Taleban". Pēdējā mēneša laikā šis ir jau septītais teroristu organizētais sprādziens Pešavarā.

Analītiķi norāda, ka "Taleban" kaujinieki tādējādi atriebjas Pakistānas armijai par sešas nedēļas ilgušajām kaujām Svatas ielejā, kas atrodas tikai 100 kilometru no galvaspilsētas Islāmabadas. Otrdienas uzbrukums ļoti līdzinās 2008.gada septembrī notikušajam teroraktam pret luksusa viesnīcu "Marriott" Pakistānas galvaspilsētā Islāmabadā, kurā tika nogalināti 60 cilvēki un vairāk nekā 200 ievainoti.


BNS

Tēmas