Sabiedrība
2009. gada 16. jūnijs, 18:07

Skolotāji būtu gatavi pārtraukt centralizēto eksāmenu labošanu

Jauns.lv

Gadījumā, ja netiks panākta "saprātīga vienošanās" un skolotāju algas samazinājums būs vairāk nekā 20% apjomā, kā tas sākotnēji nolemts, skolotāji būtu gatavi pārtraukt centralizēto eksāmenu darbu labošanu, aģentūrai LETA sacīja Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociācijas priekšsēdētāja Anita Vanaga.

Līdz ar to latviešu valodas un literatūras skolotāji nolēmuši rīt, 17.jūnijā, sasaukt visu priekšmetu skolotāju sapulci, lai paustu sašutumu par plānoto algas samazinājumu 50% apmērā un iesniegtu rakstisku protestu gan Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībai, gan pēc tam arī Ministru kabinetam un Saeimai.

Kā norāda Vanaga, jau šobrīd centralizētie eksāmeni tiek laboti par grašiem un tiek spekulēts uz to, ka eksāmenu darbu labošanu nevar pārtraukt bērnu dēļ, taču šobrīd skolotāji ir gatavi arī uz to.

Rīt plānotā sanāksme notiks Rīgas 3.vidusskolas zālē. Tajā aicināti piedalīties arī Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Pēteris Krīgers un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) pārstāvji.

Skolotāji ir gatavi apmeklēt arī rīt plānoto LIZDA padomes sēdi, uz kuru aicināta izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS), lai arī tur informētu par savām prasībām.

Jau ziņots, ka vairākos reģionos skolotāji jau pieprasījuši Koķes demisiju, bet arodbiedrība neizslēdz protesta akcijas.

LETA

Tēmas