Sabiedrība
2009. gada 17. jūnijs, 13:44

Skolotāji pieprasa Koķes demisiju

Jauns.lv

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība trešdien ar lielu balsu vairākumu nolēma pieprasīt izglītības un zinātnes ministres Tatjanas Koķes (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) demisiju.

Koķei dodoties prom no LIZDA padomes sēdes, vairāki žurnālisti uzdeva jautājumu, vai situācijā, kad daļa sociālo partneru viņai izteikuši neuzticību, ministre spēj turpināt darbu. Ministre pēc nelielām pārdomām atbildēja: "Viens nav karotājs. Tā ir sistēma". Koķe ar to esot domājusi, ka jāturpina sadarbība starp ministriju un arodbiedrību, lai kopīgi risinātu problēmas nozarē.

Koķe sarunās ar arodbiedrību uzsvēra, ka nekad nav melojusi par valdības lēmumiem, taču vienlaikus norādīja, ka atbildību par tiem viņa no sevis nenoņem.

Izglītības un zinātnes ministrijas Finanšu departamenta vadītāja Inga Štāla arodbiedrību informēja, ka no jaunā mācību gada skolu direktoru alga uz papīra būs 350 latu, direktora vietnieka alga būs 260 latu, bet skolotājs saņems 180 latu algu par vienu slodzi.

LIZDA priekšsēdētāja vietnieks Jānis Krastiņš aģentūrai BNS sacīja, ka līdz ar to skolotāju darba samaksas apmērs ir nokritis līdz 2004.gada līmenim.

BNS