Igaunijā reģistrēti septiņi jauni H1N1 slimnieki
Sabiedrība
2009. gada 26. jūnijs, 14:49

Igaunijā reģistrēti septiņi jauni H1N1 slimnieki

Jauns.lv

Igaunijas Veselības aizsardzības inspekcijas infekcijas slimību laboratorija reģistrējusi septiņus jaunus saslimšanas gadījumus ar A tipa gripu H1N1 jeb tā dēvēto cūku gripu.

Tādējādi kopējais Igaunijā reģistrēto AH1N1 gripas slimnieku skaits pieaudzis līdz 12.

Inspekcijas pārstāvji piektdien ziņu aģentūrai "Interfax" pavēstīja, ka divi no saslimušajiem atgriezušies no Meksikas un ārstējas mājās.

Pārējie pieci slimnieki ir amerikāņu skolēni no tūristu grupas, kas apceļo Baltijas valstis, un viņi pašlaik atrodas Tallinas Merimetsas slimnīcas infekcijas slimību centrā. Pārējie šīs skolēnu grupas dalībnieki un grupas vadītāji saņēmuši pretvīrusu medikamentus un viņi, kā sākotnēji plānots, pēcpusdienā ieradīsies Latvijā. Viesnīcā, kur grupa apmetīsies, tiks veikti vairāki profilaktiski pasākumi, aģentūru BNS informēja Latvijas Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) pārstāve Laura Bundule.

Jau vēstīts, ka līdz šim Igaunijā bija atklāti pieci AH1N1 gripas slimnieki - 29 gadus vecs Tallinas iedzīvotājs, kurš tika hospitalizēts pēc atgriešanās no ASV, kā arī trīs gadus vecs bērns un 50 gadus veca sieviete, kuri bija kontaktējušies ar pirmo saslimušo, un vēl divi vīrieši, kuri bija atgriezušies no Savienotajām Valstīm.

Šie cūku gripas slimnieki jau ir atveseļojušies un izrakstīti no slimnīcas.

Kopš aprīļa beigām Igaunijas Veselības aizsardzības inspekcijas laboratorija veikusi 66 pārbaudes, un 54 gadījumos aizdomas par saslimšanu ar AH1N1 nav apstiprinājušās.

Saskaņā ar ANO Pasaules Veselības organizācijas (WHO) jaunākajiem datiem pasaulē pašlaik ir apstiprināti 59 814 saslimušie ar gripu AH1N1 un vismaz 263 no viņiem ir miruši.

Latvijā pagaidām reģistrēts viens AH1N1 slimnieks - sieviete, kas apmeklējusi ASV un Kanādu, savukārt Lietuvā neviens saslimšanas gadījums nav konstatēts.

BNS