Sabiedrība

Eglītis Rozentāli vērtē kā piemērotu kandidatūru veselības ministra amatam

Jauns.lv

Demisionējušais veselības ministrs Ivars Eglītis (TP) veselības ministra amata kandidāti, Latvijas Infektoloģijas centra direktori Baibu Rozentāli vērtē kā šim amatam piemērotu.

Eglītis Rozentāli vērtē kā piemērotu kandidatūru v...

Šorīt intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" Eglītis pauda uzskatu, ka Rozentāle ir profesionāls cilvēks, kas nāk no veselības nozares, viņai ir arī atbilstoši akadēmiskie grādi, turklāt Rozentālei ir daudz lielāka politiskā pieredze nekā Eglītim, kas ir vajadzīgs šajā situācijā.

Rozentāle ir arī gatava turpināt Eglīša iesākto līniju, un visa administratīvās pārvaldes reforma, kas ir iesākta, tiks īstenota, tikai vēl iedarbīgāk, atzina bijušais ministrs, novērtējot Rozentāles enerģiju.

Eglītis domā, ka viņš ar savu protesta soli - aiziešanu no veselības ministra amata - ir panācis, ka premjers Valdis Dombrovskis (JL) ir atzinis, ka nozares finansējumam turpmāk ir jānoturas virs 3% no iekšzemes kopprodukta. Līdz ar budžeta grozījumiem cirtiens pa veselības budžetu bija tik pēkšņs un pamatīgs, un nozares finansējums šī gada otrajai pusei ir zem 3% no kopprodukta.

Vērtējot radušos situāciju veselības nozarē, Eglītis izmantoja sakāmvārdu "neliec roku pie karstas plīts, būs sāpīgi". Patlaban roka pie karstās plīts ir pielikta un ir aizgājis signāls ir uz galvas smadzeņu centriem, kur tas iedaboties no 1.septembra, vērtēja bijušais ministrs.

Eglītis skaidroja: pašlaik pacientu plūsma tiek virzīta ārā no slimnīcām uz ambulatoro aprūpi, uz poliklīnikām, taču arī tur par 20% ir samazināts finansējums un pakalpojums nevarēs tikt nodrošināts. Līdz ar to pacientu atkal akūtā stāvoklī tiks vesti uz slimnīcu.

Parlaments šodien lems par uzticības izteikšanu veselības ministra amata kandidātei Rozentālei.

LETA