Ar "Saskaņas centra" nākšanu pie varas Latvija kļuvusi par normālu valsti?
Sabiedrība
2009. gada 12. jūlijs, 21:11

Ar "Saskaņas centra" nākšanu pie varas Latvija kļuvusi par normālu valsti?

Jauns.lv

Ir jāturpina ceļš uz krievvalodīgo pārstāvošo organizāciju konsolidāciju, teikts rezolūcijā, kura pieņemta sestdien notikušajā Krievijas tautiešu konferencē.

Lai veicinātu konsolidācijas procesus, nolemts izveidot īpašu komisiju. Kā arī turpmākajos gados ieviests regulāru konferenču norisi aktuālo jautājumu apspriešanai.

Daudz lielāka vērība turpmāk tiks pievērsta informācijas apmaiņas uzlabošanai starp abu valstu krievvalodīgos pārstāvošajām organizācijām.

Šā gada 20.augustā tiks organizēta starptautiska diskusija "Kurš aizsāka Otro pasaules karu?", bet 2010.gad aprīlī plānots rīkot otro starptautisko zinātnisko konferenci "Otrais pasaules karš un Baltijas valstis 1939 - 1945.gads".

Rezolūcija arī paredz stiprināt krievvalodīgo pārstāvošās jaunatnes organizācijas.

Plānots arī stiprināt krievvalodīgos pārstāvošo organizāciju sadarbību ar Latvijas politiskajām partijām, savu interešu aizstāvībai.

Paredzēts arī aktīvs darbs Krievijas uzņēmēju piesaistīšanai biznesa projektu realizēšanai Latvijā.

Kā ziņots, vakar notikušajā konferencē liels uzsvars tika likts uz sadarbības iespējām starp Rīgu un Maskavu.

Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs komandējuma dēļ nevarēja ierasties uz konferenci, tādēļ viņa vēstuli nolasīja pārstāvis no vēstniecības. Vēstulē teikts, ka līdz ar apvienības "Saskaņas centrs" (SC) nākšanu pie varas Rīgas domē labas perspektīvas ir turpmākajai sadarbībai ne tikai Rīgai, bet arī visai Latvijai ar Krieviju, jo īpaši ar Maskavu.

Maskavas valdības ārējo ekonomisko un starptautisko sakaru departamenta vadītāja vietnieks Vladimirs Ļebedevs savā uzrunā norādīja, ka ar SC nākšanas pie varas Latvija beidzot kļūs par normālu valsti.

LETA