Pedagogus 1.septembrī pie valdības nama aicina uz sēru piketu
Sabiedrība
2009. gada 24. augusts, 16:08

Pedagogus 1.septembrī pie valdības nama aicina uz sēru piketu

Jauns.lv

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība 1. septembri gatavojas sagaidīt ar piketu pretī Ministru kabineta ēkai, paužot neapmierinātību ar līdzekļu samazinājumu izglītības nozarei Latvijā

LIZDA priekšsēdētājas vietnieks Jānis Krastiņš atzina, ka pikets gan nav plānots vērienīgs - uz to aicināti ierasties desmit cilvēki no katra novada un pilsētas, ņemot līdzi sēru noformējumu, kā arī plakātus ar novadā reorganizēto un slēgto skolu nosaukumiem, atlaisto pedagogu skaitu. Pats pikets paredzēts no plkst.11 līdz 12.

Paralēli plānotajam piketam pie valdības ēkas, arodbiedrība aicinās katras skolas pedagogus informēt skolēnu vecākus par to, kā finansējuma samazinājums izpaudīsies konkrētajā skolā, kā arī rosinās katru izglītības iestādi sūtīt individuālas vēstules premjerministram Valdim Dombrovskim (JL) un Saeimas priekšsēdētājam Gundaram Daudzem (ZZS), atspoguļojot situāciju skolās.

Vienlaikus arodbiedrība aicina skolas pārstāvjus neakcentēt sēru noskaņojumu pašās skolās, lai nesabojātu svētkus skolēniem.

Trešdien, 26.augustā, plānota arī arodbiedrības padomes sēde, uz kuru solījusi ierasties izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS), lai iepazīstinātu ar situāciju izglītības nozarē.

LETA

Tēmas