Mirusi sadursmē cietusī pasažiere. Ekskavatora vadītājs bijis reibumā
112
2009. gada 3. septembris, 09:05

Mirusi sadursmē cietusī pasažiere. Ekskavatora vadītājs bijis reibumā

Jauns.lv

Ekskavatora vadītājs, kurš vakar pie Līvāniem ieskrēja pasažieru vilcienā Daugavpils-Rīga, tādējādi izraisot avāriju, bijis alkohola reibumā.

Mirusi sadursmē cietusī vilciena pasažiere

Pēc vakar uz dzelzceļa pārbrauktuves notikušās sadursmes starp pasažieru vilcienu Rīga-Daugavpils un ekskavatoru "Volvo" slimnīcā mirusi 1981.gadā dzimusi vilciena pasažiere.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā informēja, ka vakar ap plkst.19.20 Turku pagasta Jaunsilavās uz dzelzceļa pārbrauktuves notika sadursme starp pasažieru vilcienu Rīga-Daugavpils un ekskavatoru "Volvo", kuru vadīja 1948.gadā dzimis vīrietis.

Pēc ceļu satiksmes negadījuma slimnīcā ar dažādām traumām tika nogādāti vilciena pasažieri, 1981.gadā dzimusi sieviete, kura vēlāk no gūtajām traumām slimnīcā nomira, 1966.gadā dzimusi sieviete, kurai ārsti konstatēja daudzas grieztas ķermeņa brūces. Slimnīcā ar grieztām ķermeņa brūcēm nogādāta arī 1986.gadā dzimusi sieviete. Ceļu satiksmes negadījumā cieta arī ekskavatora vadītājs.

LETA jau ziņoja, ka saskaņā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta iepriekš sniegto informāciju pasažieru vilciena trešajā vagonā ietriecās ekskavators. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses sekretāre Inga Vetere iepriekš pastāstīja, ka sadursmē ekskavators "atmests" aptuveni desmit metrus no sadursmes vietas, taču vilciens no sliedēm nav noskrējis.

Pēc Veteres teiktā, vilcienā kopumā atradušies aptuveni 20 pasažieri, kuri līdz Jēkabpilij tika nogādāti ar autobusu.

Ceļu būves uzņēmuma SIA "Saldus ceļinieks" valdes loceklis Gints Karols aģentūrai vakar apstiprināja, ka avārijā cietušais ir "Saldus ceļiniekam" piederošs traktors, tomēr precīzu informāciju par negadījuma apstākļiem sniegt vēl nevarēja. "Saldus ceļinieks" pie Līvāniem veic autoceļa Rīga-Daugavpils būvdarbus.

Satiksmes uzraudzības biroja vadītāja Vineta Mistre šorīt intervijā telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja, ka ekskavatora vadītājs, kurš vakar ieskrēja pasažieru vilcienā Daugavpils-Rīga, tādējādi izraisot avāriju bijis alkohola reibumā.

Kopumā pagājušajā diennaktī valstī reģistrēti 59 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem 11 negadījumos cieta cilvēki un viens cilvēks gāja bojā. Savukārt Rīgā reģistrēti 27 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem vienā avārijā cieta cilvēks.

LETA/ VIDEO: LTV Panorāma

 


Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.