Ventspilī būvēs trīs rūpnīcas
Sabiedrība
2009. gada 5. septembris, 18:03

Ventspilī būvēs trīs rūpnīcas

Jauns.lv

Ar vērienīgām iecerēm klajā nācis Ventspils mērs Aivars Lembergs. Ventspils brīvostas teritorijā plānots izveidot divas jaunas ražotnes un paplašināt vienu esošo.

Ventspils mērs un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs informēja, ka SIA "Valmiera-Andren" Ventspilī, Kustes dambī, plāno izvietot maza un vidēja izmēra stiklašķiedras konstrukciju ražotni, informēja Lembergs. "Valmiera-Andren" ir 1993.gadā dibināts uzņēmums, kas ražo rezervuārus, cauruļvadus un citas konstrukcijas augsti agresīvām ķimikālijām un gāzēm, liecina uzņēmuma mājaslapā publicētā informācija.

Kādā citā rūpnīcā, ko plānots būvēt līdzās Ventspils Augsto tehnoloģiju parkam, tiks ražoti profilētu trīsslāņu polivinilhlorīda izstrādājumi.

Savukārt ielu tīrāmo mašīnu rūpnīca SIA "Bucher Schoerling Baltic" pašlaik risina jautājumu par jaunas ražošanas ēkas būvniecību Ventspilī, Ganību ielā 105, blakus jau esošajai ražotnei.

Uzņēmums līdz ar to plāno palielināt ražošanas jaudu un arī darbavietu skaitu. "Ja pašlaik viņi nodarbojas tikai ar [ielu tīrāmo mašīnu] montāžu, tad plānots, ka jaunajā ražotnē nodarbosies arī ar ražošanu, proti, metināšanu," sacīja Lembergs. Ventspilī izvietotais SIA "Bucher Schoerling Baltic" ir Šveices koncerna "Bucher Industries AG" komunālo automašīnu ražotāja "Bucher Municipal" meitasuzņēmums.

LETA/Foto:LETA