Sabiedrība
2009. gada 26. septembris, 10:01

Rīdzinieki par piegādāto siltumu ir parādā 2,8 miljonus latu

Jauns.lv

Par laika posmu no pagājušā gada oktobra, kad sākās apkures sezona, līdz šā gada augustam par piegādāto siltumenerģiju rīdzinieki ir parādā 2,8 miljonus latu, aģentūrai LETA pastāstīja AS "Rīgas siltums" (RS) Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Vecās parādsaistības - par laika posmu no oktobra līdz jūlijam - pašreiz ir 1,9 miljoni latu. Savukārt par augustu vēl jānomaksā 0,9 miljoni latu.

Kā ziņots, šā gada maijā rīdzinieki par piegādāto siltumu parādā bija pat 7,7 miljonus latu. Tagad parādsaistības ievērojami samazinājušās.

RS ir atbilstoši sagatavojies 2009./2010.gada apkures sezonai un tā sāksies kā ik katru gadu savlaicīgi, atsaucoties uz klientu pieprasījumu sākt siltumenerģijas piegādi, norādīja Rence.

Lai komfortabli sāktu šī gada apkures sezonu, dzīvokļu īpašniekiem, kad vēlas sākt apsildīt savus mājokļus, ir jāvēršas pie saviem apsaimniekotājiem ar lūgumu sākt apkures sezonu. Balstoties uz apsaimniekotāju lūgumu, RS sāks siltumenerģijas piegādi mājām.

Kā uzsvēra Rence, veiksmīgas apkures sezonas viens no priekšnosacījumiem ir nokārtotas parādsaistības par jau patērēto siltumenerģiju.

Par jūliju pilnībā norēķinājušies ir pašvaldības namu apsaimniekošanas uzņēmumi jeb namu pārvaldes "Purvciema nami", "Juglas nami", "Vecmīlgrāvis", "Zemgale", "Avota nami", "Viesturdārzs", "Pļavnieku nami", "Krasta nami", "Ķengaraga nami" un "Daugavas nami".

Savukārt jau par augustu pilnībā ir norēķinājušās namu pārvaldes "Purvciema nami", "Juglas nami", "Vecmīlgrāvis" un "Zemgale".

Runājot par jaunajiem projektiem, Rence atzina, ka siltuma nepieslēgšana varētu draudēt vairākiem desmitiem ēku, tomēr norādīja, ka šī situācija jebkurā brīdī varot mainīties, ja tiekot samaksāti parādi.

Kopumā apkures sezonas laikā rīdziniekiem par siltumu bija jāsamaksā 133 miljoni latu, no kuriem patlaban apmaksāti aptuveni 97%. Pašreiz parādu summa ir 2,8 miljoni latu.