Sabiedrība
2009. gada 12. novembris, 21:26

Arī šogad svētku noformējumā tiks izgaismots Rīgas radio un televīzijas tornis

Jauns.lv

Laikā no 14.novembra līdz 18.novembrim, kad Rīgā norisināsies gaismas festivāls "Staro Rīga", svētku noformējumā tiks izgaismots arī Rīgas radio un televīzijas tornis, kas ir augstākais radio un televīzijas tornis Eiropas Savienībā, aģentūru LETA informēja "Latvijas Valsts radio un televīzijas centra" (LVRTC) sabiedrisko attiecību vadītāja Ieva Līne.

Svētku apgaismojums darbosies no plkst.18 līdz 23, bet 18.novembrī tornis būs izgaismots visu nakti, līdz pat plkst.8 no rīta.

Gaismas festivāla laikā torņa apgaismojumā dominēs zilā krāsā, jo šādu risinājumu kā labāko atzinusi Rīgas dome, kas, viņasprāt, labi sasaucas ar Dzelzceļa tilta pastāvīgo zilo apgaismojumu.

LVRTC piederošais Rīgas radio un televīzijas tornis festivālā ietilpst to 14 pilsētvides pastāvīgo gaismas objektu kategorijā, kuri tiek izgaismoti arī ikdienā.

Ziemas periodā no 1.novembra līdz 28.februārim parastajā režīmā tornis tiek izgaismots laikā no plkst.17 līdz pusnaktij, bet no rītiem, kamēr vēl ir tumšs, tas tiek izgaismots laikā no plkst.7 līdz 7.30 vai 8. Pārējos gada periodos torņa izgaismošana arī notiek, vadoties pēc noteikta grafika, kas balstīts uz saules lēkšanas un norietēšanas laiku.

Naktīs no piektdienas uz sestdienu, no sestdienas uz svētdienu un svētku dienās prožektori darbojas līdz plkst.1.

Torņa ikdienas apgaismojums tiek veidots, izmantojot visas apgaismojuma iekārtas, kuras darbojas bez krāsu filtriem. Savukārt svētku apgaismojums tiek veidots, izmantojot visas apgaismojuma iekārtas, kuras darbojas ar "Cyan" filtru, pēc RGB krāsu modeļa.

Nākamie svētki, kad Rīgas radio un televīzijas tornis tiks izgaismots svētku režīmā, būs Ziemassvētki laikā no 23.decembra līdz 31.decembrim, bet Vecgada naktī tornis tāpat kā 18.novembrī tiks izgaismots līdz rītam.

Kā ziņots, gaismas festivāls "Staro Rīga" notiks no 14.novembra līdz 18.novembrim, kad piecu dienu laikā Rīgā būs iespējams apskatīt vairāk nekā 50 gaismas objektus.

LETA