Sabiedrība
2009. gada 3. decembris, 13:16

"Aldaris" kļūst par LHF ģenerālsponsoru

Jauns.lv

Latvijas Hokeja federācija (LHF) ceturtdien uz trijiem gadiem pagarināja līgumu ar Latvijas lielāko alusdarītavu AS "Aldaris", kas tagad kļuvusi par LHF ģenerālsponsoru.

LHF un "Aldaris" sadarbojas jau septiņus gadus, līdz ar to pēc šī līguma termiņa beigām sadarbība būs sasniegusi desmit gadus.

"Neskatoties uz labākiem vai sliktākiem laikiem, būsim sadarbības partneri jau desmit gadus. Sadarbības ietvaros domājam ne tikai par pieaugušo valstsvienību, bet arī par jaunatnes hokeju, un šo septiņu gadu laikā parādījušies vairāki jaunie talanti," uzsvēra AS "Aldaris" valdes priekšsēdētāja Ināra Šure, norādot, ka hokejs Latvijā ir kā basketbols Lietuvā vai futbols angļiem. "Esam vienojušies par abpusēji izdevīgu sadarbību arī uz turpmākajiem trim gadiem. Jau šobrīd zinu, ka ieguvēji būsim gan mēs, gan Latvijas hokejs kopumā."

"Šobrīd, kad valsts līmenī sportam budžets tiek dramatiski samazināts, ir ļoti svarīgi saglabāt sportiskās tradīcijas un elkus, lai jaunatnei arī grūtākos apstākļos būtu motivācija tiem līdzināties un aktīvi darboties," uzsvēra AS "Aldaris" izpilddirektors Tomass Panteli. "Ceram, ka tagad mūsu sadarbība arī ar klubu Rīgas "Dinamo" gūs jaunu impulsu un tās viena otru pastiprinās."

Tāpat Panteli atklāja, ka "Aldaris" gatavojas rīkot labdarības izsoli, kurā tiks izsolīta hokejistu parakstīta atribūtika. Tajā gūtie ienākumi tiks ieguldīti jaunatnes hokejā.

Tikmēr LHF prezidents Kirovs Lipmans atzina, ka sadarbības apjomiem nav noteiktas robežas. "Ja būs labāki laiki, gaidām vairāk, ja mūsu partneriem ies sliktāk, tad mazāk, bet galvenais, ka "Aldaris" ir sponsors, ar ko var rēķināties."

"Savukārt valdība nesaprot, ka ar sportu Latvijas vārdu var nest pasaulē vairāk nekā dažreiz diplomāti. Valdībā sportu saprot labi ja divi ministri," skarbs bija Lipmans. "Cerams, ka nākamajā valdībā, kad tāda būs, atradīsies sportu saprotošāki cilvēki."

"Aldaris" sadarbība ar LHF tika uzsākta 2002.gadā, un līdz šim alus darītava hokeja attīstībai Latvijā jau ziedojusi aptuveni 350 000 latu.

LETA