Nacionālā teātra direktoram Rubenim izteikts rājiens
Sabiedrība
2009. gada 11. decembris, 08:36

Nacionālā teātra direktoram Rubenim izteikts rājiens

Jauns.lv

Kultūras ministrijā ir pabeigta disciplinārlietas izmeklēšana pret Nacionālā teātra direktoru Ojāru Rubeni, viņa rīcībā ir atklāti pārkāpumi un par tiem izteikts rājiens.

Latvijas Televīzijā kultūras ministrs Ints Dālderis zināja stāstīts, ka otram tā dēvētajā teātru direktoru lietā iesaistītajam - bijušajam Dailes teātra vadītājam Aivaram Līnim - ir mainīts drošības līdzeklis, nosakot, ka viņš atkal var uzturēties teātrī, bet nevar pildīt valdes locekļa pienākumus.

Kā Dālderis bija izteicies novembra vidū, KM "nav tādas kompetences, lai izvērtētu notikušā noziedzības pakāpi, - tas ir KNAB un prokuratūras uzdevums".

Kā tolaik atzina ministrs, šīs lietas risinājums var būt jebkāds. "Ja cilvēku vaina tiks pierādīta un tā būs pietiekami smaga, te runa var būt par visa veida rīcību. Taču jāņem vērā, ka arī mūsu tiesībsargājošajām institūcijām reputācija nav tīra, ka arī tur ir iespējami dažādi pārkāpumi, tāpēc pārsteidzīgus lēmumus šeit nevajadzētu izdarīt," izteicās ministrs.

Rubenis un Līnis kā teātru direktori par konsultācijām viens otram maksājuši 2000 latu. Rubenis savus no Dailes teātra par konsultācijām saņemtos 2000 latu jau esot atmaksājis.

KNAB Rubeni un Līni tur aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, turklāt Līnim piemērots arī aizdomās turamā statuss vēl vienā kriminālprocesā - par 21 000 latu izkrāpšanu no Eiropas Savienības līdzekļiem laikā, kad viņš bija Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā administratīvais asistents.

KNAB sācis kriminālprocesu par prettiesisku rīcību ar valsts finanšu resursiem divās KM pārraudzītās kapitālsabiedrībās. KNAB šo iestāžu vadītājus ir atzinis par aizdomās turētajām personām.

Divu KM kapitālsabiedrību vadītāji tiek turēti aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā pēc Krimināllikuma 318. panta 2.daļas.

LETA/foto:LETA