Sabiedrība
2010. gada 10. janvāris, 19:02

Skolotāju arodbiedrība līdz pavasarim cer atrast jaunu un perspektīvu vadītāju

Jauns.lv

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) līdz 22.maijā notiekošajam ikgadējam kongresam cer atrast gados jaunu un perspektīvu vadītāju ar iepriekšēju pieredzi izglītības nozarē.

LIZDA priekšsēdētājs Jānis Krastiņš aģentūrai BNS pastāstīja, ka pašlaik par arodbiedrības vadītāju kļuvis vien pārejas posmā - no brīža, kad LIZDA vadības amatu atstāja ilggadējā priekšsēdētāja Astrīda Harbacēviča, līdz pavasarim, kad kongresā balsos par jauno kandidātu.

Krastiņš skaidroja, ka pats uz šo krēslu turpmākajiem gadiem nepretendēs, jo "ir citi laiki, ir jāprot angļu valoda un jābūt svaigam skatījumam un domāšanas veidam par nozari kopumā". Nākamajam LIZDA vadītājam jābūt gatavam ieviest dažādas inovācijas, kas būtu atbilstošas esošajai izglītības nozares organizācijai novados.

Esot jau izskatītas vairākas kandidatūras, un piemērotākā LIZDA vadītāja pretendenta meklējumi vēl turpināsies līdz aprīlim.

Krastiņš arī atzina, ka pats ir vairāk piemērots organizatorisku arodbiedrības jautājumu risināšanai darbā ar arodorganizācijām un pašvaldībām, kā arī dažādu apmācību semināru gatavošanai.

Jau vēstīts, ka ilggadējā LIZDA vadītāja Harbaceviča veselības sarežģījumu dēļ pērnā gada novembrī nolēma pamest arodbiedrības vadītājas amatu un par viņas pēcteci šajā postenī kļuva viņas vietnieks Jānis Krastiņš.

Viņa gan piekritusi arī turpmāk sniegt arodbiedrībai padomus. Harbacevičas rīcībā palicis arī viņas esošais kabinets.

Harbaceviča bija LIZDA priekšsēdētāja jau kopš 1995.gada.

BNS

Tēmas