Sabiedrība
2010. gada 14. janvāris, 13:10

Vāc parakstus pret "SEB bankas" slēgšanu Līvānos

Jauns.lv

Līvānos iedzīvotāji un juridiskās personas sākušas vākt parakstus pret ieceri slēgt pilsētā "SEB bankas" norēķinu grupu, aģentūru LETA informēja Līvānu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ginta Kraukle.

Parakstu vācēji uzskata, ka Līvānu klientu apkalpošanas centra slēgšana radītu nopietnas problēmas daudzām fiziskām un juridiskām personām Līvānu novadā, kas izmanto "SEB bankas" pakalpojumus. Klientiem nebūtu iespējas saņemt, piemēram, skaidras naudas iemaksas, valūtas izmaksas pēc čekiem, maksājumu kartes, izziņas, maksājuma uzdevumu apstiprināšanu, konsultācijas par bakas pakalpojumiem un citus pakalpojumus.

Atklātajā vēstulē "SEB bankas" prezidentam Aināram Ozolam iedzīvotāji uzver, ka Līvāni ir piektā lielākā pilsēta Latgalē un gadījumā, ja bankas pakalpojumi tiks attālināti, lielai daļai tās klientu nāksies apsvērt iespēju pilnīgi vai daļēji izmantot citu banku pakalpojumus.

Savu atbalstu bankas saglabāšanai paudis arī Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods. Pašvaldība ir sagatavojusi vēstuli bankas vadībai ar lūgumu saglabāt bankas pakalpojumus pašreizējā apjomā. Kā nemazsvarīgs vēstulē norādīts arī fakts, ka banka dod darba vietas vairākiem Līvānu novada iedzīvotājiem.

Parakstīties pret "SEB bankas" norēķinu grupas slēgšanu Līvānos iedzīvotāji var bankas telpās Rīgas ielā 85.

LETA