Sabiedrība
2010. gada 2. februāris, 11:16

Aizputināto ceļu dēļ autobusi netiek līdz galapunktam

Jauns.lv

Piesnigušo un aizputināto ceļu dēļ Latgalē dažos maršrutos autobusi nav spējuši tiek līdz galapunktam.

SIA "Daugavpils autobusu parks" dispečerdienestā aģentūrai LETA pastāstīja, ka maršrutā Daugavpils-Tokari autobuss spējis aizbraukt vien līdz Maļinovai. Savukārt maršrutos Daugavpils-Faļtopi un Daugavpils-Lipinišķi nav spējis iegriezties attiecīgi Šļapakos un Vecpilī. Ceļā no Daugavpils uz Randeni maršruta autobuss nav spējis aizbraukt līdz SIA "Žabo".

SIA "Jēkabpils autobusu parks" administrācijā aģentūrai LETA pastāstīja, ka maršrutā Preiļi-Raunieši reisa autobuss nav spējis nokļūt līdz Aņčkiniem. Savukārt ceļā uz Pelēčiem aizputinātā ceļa dēļ autobuss nav spējis nokļūt līdz Ārdavai.

Savukārt AS "Rēzeknes autobusu parks" aģentūrai LETA pastāstīja, ka, neskatoties uz sasnigušo sniegu, neviens autobusu maršruts nav ticis norauts.

Ņemot vērā uzsnigušā sniega daudzumu, situāciju ar pasažieru pārvadājumiem autobusu parku vadītāji vērtē atzinīgi, sakot, ka varēja būt arī sliktāk.

Sakarā ar sniega kupenām ceļa malās šaurākas kļuvušas arī pilsētu ielas, kas dažās no tām nopietni sarežģī transporta kustību. Lai uzlabotu satiksmi, sākta sniega izvešana. Jēkabpilī un Daugavpilī ielu tīrīšanā iesaistīti kopumā arī vairāk par diviem simtiem projekta "Darba praktizēšanas pasākumu nodrošināšana pašvaldībās darba iemaņu iegūšanai un uzturēšanai" stipendiātu.

 

LETA