Sabiedrība

Vakar Jelgavā ūdens līmenis cēlies par 10 centimetriem, evakuēta sieviete ar zīdaini

Jauns.lv

Vakardienas laikā ūdens līmenis Lielupē Jelgavā cēlies par 10 centimetriem un pēcpusdienā sasniedzis 330 centimetru atzīmi.

Vakar Jelgavā ūdens līmenis cēlies par 10 centimet...

Domes pārstāve Egita Veinberga aģentūrai BNS pastāstīja, ka rīta pusē ūdens līmenis upē bija 320 centimetru, bet pusdienlaikā - 329 centimetri, tādējādi pēdējo stundu laikā ūdens līmenis cēlies vien par centimetru. Kritiskā robeža ir 350 centimetru.

Ledus sastrēgums starp dzelzceļa tiltu un pilsētas tiltu pavirzījies uz priekšu, un šajā vietā upe ir atbrīvojusies no ledus. Jelgavas pilij nav apdraudējuma, slēgts vien tās piebraucamais ceļš. Ledus lūšana un krāvumu veidošanās esot vērojama arī Lielupes posmā starp Rīgas-Liepājas šosejas tiltu pār Lielupi un Kalnciema ciematu.

Jelgavas novada domes izpilddirektors Ivars Romānovs sarunā ar aģentūru BNS pieļāva, ka līdz kritiskai robežai atlikušie 20 centimetri turpmākās diennakts laikā varētu tikt arī pārsniegti, tāpēc jau ceturtdien Kalnciema pārvaldes pārstāvji ir tikušies ar to 15-20 māju īpašniekiem, kam draudētu applūšana, lai runātu par nepieciešamo palīdzību.

Jelgavā evakuācijai pieteikusies kāda sieviete ar zīdaini, līdz ar to kopumā pilsētā pēdējo dienu laikā evakuēti trīs cilvēki, kuri izmitināti Latvijas Lauksaimniecības universitātes dienesta viesnīcā. Savukārt Romānova rīcībā nebija informācijas par dienas gaitā evakuētiem novada iedzīvotājiem.

Iespējamiem plūdiem vēl joprojām pakļauta ir Jelgavas pilsēta, Kalnciems, Valgunde, Līvbērze un Jaunsvirlauka.

BNS

Tēmas