Agresīvais bezbiļetnieks izrādījies ārlietu struktūru darbinieks
Sabiedrība
2010. gada 7. aprīlis, 18:22

Agresīvais bezbiļetnieks izrādījies ārlietu struktūru darbinieks

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļā notikušajā incidentā starp "Rīgas satiksmes" kontrolieriem un bezbiļetnieku "zaķis" nav sists, un viņš pats nokritis zemē.

­

Tā teikts "Rīgas satiksmes" Kontroles daļas vadītāja Modra Jaunupa sagatavotajā informācijā Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejai. 2010.gada 2.aprīlī Raiņa bulvārī veikta sabiedriskā transporta biļešu kontrole starp pieturām sadarbībā ar Pašvaldības policijas darbiniekiem. Brīdī, kad tika apturēts 15.maršruta trolejbuss un atvērtas tā durvis, pa tām steigā izlēcis laukā viens no pasažieriem, uzgrūžoties Kontroles daļas kontrolierim, paklūpot un nokrītot zemē.

Pēc kontrolieru pieprasījuma pasažieris nevarējis uzrādīt derīgu braukšanas biļeti vai citus braukšanas tiesības apliecinošus dokumentus. Pasažieris uzvedies agresīvi, radot draudus kontrolieru veselībai. Par izdarīto pārkāpumu tika pieprasīta soda nauda, kuru pasažieris maksāt kategoriski atteicies, tādēļ kontrolieri pieņēmuši lēmumu nodot bezbiļetnieku policijai administratīvā protokola noformēšanai. Lai savaldītu pasažieri, policijas darbinieki uzlikuši viņam roku dzelžus un iesēdināja policijas transportā.

Kā vēlāk izdevies noskaidrot "Rīgas satiksmei", agresīvais pasažieris, pēc neoficiālas informācijas, izrādījies ārlietu struktūru darbinieks. "Mums nezināmu iemeslu dēļ Pašvaldības policijas darbinieki administratīvā pārkāpuma aktu šim pilsonim nenoformēja," norāda Jaunups.

Incidenta aculiecinieks esot arī 1.autobusa maršruta vadītājs, kurš redzējis, ka pasažieris pats pakrita, lecot laukā no trolejbusa, ko savā paskaidrojumā arī atzinis minētais pasažieris.

Tūlīt pēc informācijas saņemšanas par incidentu no kontrolieriem tikuši pieprasīti paskaidrojumi, kuriem darbinieki pievienojuši nofilmēto materiālu par incidentu.

Komiteja šo jautājumu vērtēs ārkārtas sēdē rīt, 8.aprīlī.

LETA jau ziņoja, ka "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens nosūtījis vēstuli Valsts policijai, lūdzot izmeklēt 2.aprīlī notikušo konfliktu starp sabiedriskā transporta kontrolieriem un bezbiļetnieku.

Kā ziņots, aģentūras LETA rīcībā esošajā aculiecinieka uzņemtajā video sižetā redzams, ka "Rīgas satiksmes" biļešu kontrolieri Raiņa bulvārī pie 1.maršruta autobusa izrēķinās ar noķertu "zaķi".

Video autors, kurš vēlējies palikt anonīms, telefonintervijā "LETA video" stāsta, ka pamanījis šo incidentu, braucot savā mašīnā garām kontroles apturētajam transportlīdzeklim.

Uz video autora aizrādījumiem par cilvēka sišanu kontrolieri neko neatbildējuši, bet ar mobilajiem tālruņiem sākuši bildēt viņa automašīnu.

Kad biļešu kontrolieri savu darbu paveikuši, likumsargi, kuri pirms tam notikušo vērojuši no malas, uzlika pieķertajam bezbiļetniekam roku dzelžus un aizveda viņu uz policijas autobusiņu.

"Rīgas satiksme" apgalvo, ka video autors mēģinājis ar savu auto uzbraukt vienam no kontrolieriem.

LETA


­ ­­