Sabiedrība
2010. gada 13. aprīlis, 08:04

Dombrovskis sāks konsultācijas par iespējamiem ministru kandidātiem

Jauns.lv

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) šodien sāks konsultācijas par iespējamiem ministru amata kandidātiem, aģentūrai LETA sacīja premjera preses sekretāre Līga Krapāne.

Sarunas Dombrovskis sāks ar saviem politiskajiem partneriem apvienībā "Vienotība", kā arī runās ar pārējiem valdības koalīcijas partneriem, proti, Zaļo un zemnieku savienību un apvienību "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK.

Saspringtās premjera darba kārtības dēļ pagaidām vēl nav zināms, cikos sarunas varētu notikt. Iespējams, tās varētu sākties vakarpusē.

Kā ziņots, LPP/LC valde nolēmusi, ka LPP/LC atbalstīs valdību, taču nedeleģēs ministrus vakantajiem tieslietu, veselības un ārlietu ministra amatiem Ministru kabinetā.

"Mēs nākamo piecu mēnešu laikā darīsim visu iespējamo, lai atbalstītu valdību," pēc partijas valdes sēdes žurnālistiem pirmdien sacīja LPP/LC priekšsēdētājs Ainārs Šlesers.

Šlesers uzsvēra, ka partija uzskata, ka ārlietu ministra amata pienākumus vajadzētu turpināt pildīt līdzšinējam ministram Mārim Riekstiņam (TP), kuram jau ir nepieciešamā pieredze un nebūtu jātērē laiks, lai iešūpotos jaunajā amatā.

Jau ziņots, ka ārlietu ministrs kopā ar citiem Tautas partijas ministriem martā iesniedza demisijas rakstu, bet premjers toreiz lūdza ārlietu ministru pieturēt savu demisijas rakstu, proti, tehniski pildīt savus pienākumus līdz jauna ārlietu ministra apstiprināšanai.

Tāpat LPP/LC nevarēšot balsot par jaunu veselības ministru, jo, pēc partijas domām, minētie pienākumi ir jāuztic labklājības ministram Uldim Augulim (ZZS) un nākotnē Veselības un Labklājības ministrija ir jāapvieno.

Šlesers uzsvēra, ka pēc iespējas ātrāk būtu jāapstiprina amatā tieslietu ministrs, jo, lai valdība varētu pilnvērtīgi risināt sarunas ar aizdevējiem, šis amats ir ļoti būtisks. Šlesers uzsvēra, ka piemērotākā tieslietu ministra amata kandidatūra būtu partijas "Jaunais laiks" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

LPP/LC priekšsēdētājs arī norādīja, ka partija līdz vēlēšanām neatbalstīs neviena valdības ministra demisiju, izņemot gadījumu, ja to rosinās pats premjers.

Taču par nodokļu politikas jautājumiem partijā esot dažādi viedokļi. Šlesers uzsvēra, ka, viņaprāt, par izmaiņām nodokļos būtu jālemj jau nākamajai valdības koalīcijai pēc vēlēšanām.

LPP/LC virzīs savu kandidātu darbam Saeimas prezidijā. Saeimas priekšsēdētāja biedra amatam tiks virzīta Karina Pētersone.

Dombrovskis uzsver, ka LPP/LC lēmums neiekļauties Ministru kabinetā valdības darbu neietekmē un tā turpinās strādāt. Kā sekmīgu piemēru Ministru kabineta darbam viņš minēja līdzšinējās nedēļas, kuras valdība nostrādāja kā mazākuma valdība, šajā laikā nodrošinot visu svarīgo lēmumu pieņemšanu.

LETA