Dīvainākās banku aplaupīšanas TOP 7
112
2010. gada 17. aprīlī, 12:17

Dīvainākās banku aplaupīšanas TOP 7

Jauns.lv

Laupītāju nekaunībai un pārdrošībai nav robežu. Mēneša laikā Rīgā atkārtoti aplaupīta „PrivatBank” filiāle Mārupes ielā.

Dīvainākās banku aplaupīšanas TOP 7...

Piektdien gaišā dienas laikā filiālē ienāca vīrietis un izšāva griestos – bankas personālam nekas neatlika kā atdot naudu.

Summa vēl tiek precizēta.

Pirmajā reizē tika nolaupīti apmēram 3000 lati. Savukārt ceturtdien tika aplaupīta  „DnB Nord” bankas filiāle Lielirbes ielā. Bankā ienāca divi maskās tērpti vīrieši, un draudot ar šaujamieročiem nolaupīja 16 000 latu.

Banku aplaupīšana noziedzīgajā pasaulē ieņem stabilu vietu – gan Latvijā, gan pasaulē. Kasjauns.lv izveidoja pēdējo gadu banku aplaupīšanu TOP – neparastākās un izdomas bagātākās.

Mīlestība, kas nerūs

Tagad mēs zinām, ka Latvijā vienas bankas filiāli var aplaupīt divreiz, tomēr mūsu kaimiņu – igauņu laupītāji, izrādās, ir vēl uzticīgāki.

Igaunijas policija pavisam nesen arestējusi laupītāju, kurš īsā laika periodā veicis četras laupīšanas banku filiālēs, turklāt paliekot nemainīgi uzticīgs vienam brendam – „SEB bankai”. Pēdējā laupīšana, ko pastrādāja šis 31 gadu vecais vīrietis, notika februārī Tallinā, kad viņš sejas maskā, draudot ar ierocim līdzīgu priekšmetu, iznesa 30 000 kronu (1300 latu).

Draudi ar karoti

Polijā kāds vīrietis mēģinājis aplaupīt banku, draudot kasierei ar karoti. Divas sievietes, kas atradās aiz bankas letes, vīrieša draudiem nenoticēja un sāka kliegt. Laupītājs nobijās un ņēma kājas pār pleciem.

Smieklīgi

„Hallo! Esiet tik laipni un sagatavojiet naudu, mēs tūlīt ieradīsimies Jūs aplaupīt...” apmēram šāda veida telefonsaruna notika starp potenciālajiem laupītājiem un kādu Konektikutas štata banku. Un, kas dīvainākais – tas nebija nekāds joks. Ļaundari draudēja ar asinspirti un patiesi ieradās. Tie bija 27 un 16 gadus veci čali, kurus jau bankas autostāvvietā sagaidīja un arestēja policija.

Zvaigzne melnā...

Amerikāņu kino un televīzijas aktieris Rips Torns, kas noteikti ir pazīstams ar aģenta Zeda lomu filmā „Men in Black” („Vīri melnā”), arestēts par bruņotu ielaušanos Ličfīldas "Bancorp" bankā”.  78 gadus veco zvaigzni naktī, krietni sareibušu un ar pielādētu ieroci tur arestēja policija. Viņš tika atbrīvots pret 100 000 ASV dolāru lielu drošības naudu. Torna kungs uzskatīja, ka viņš ir mājās,” vēlāk skaidroja mākslinieka advokāts.

Karnevāla akcents

Kādu ASV banku aplaupīja par Ziemassvētku vecīti pārģērbies vīrietis tumšās saulesbrillēs. Noziedznieks darbiniekiem draudēja ar šaujamieroci un skaidroja, ka nauda viņam vajadzīga, lai samaksātu elfiem. Viņš piebildis, ka atnāks atpakaļ un visus nogalinās, ja darbinieki uzdrošināsies ielikt pie naudaszīmēm krāsas marķierus.

Slavenākā laupīšana, kurā noziedznieks bija ģērbies Ziemassvētku vecīša kostīmā, notika 1927.gada 23.decembrī Teksasas štata pilsētā Sisko. Toreiz laupītāju banda ar „Ziemassvētku vecīti” nogalināja sešus cilvēkus un vairākus ievainoja.

Neparasts tandēms

Kāds izraēlietis un palestīniešu grupa atlika malā savas domstarpības, lai veiktu bruņotu bankas aplaupīšanu. Uzbrukumu bankai Izraēlas okupētajā Jordānas upes rietumkrastā veica seši bruņoti kaujinieki, kuriem izdevās aizbēgt ar 30 000 dolāru (15 600 lati), teica drošības dienesta pārstāvji. Policija apcietinājusi divus palestīniešus, kuri atzinušies, ka viņi piedalījušies bankas aplaupīšanā līdz ar trim Izraēlā dzīvojošiem palestīniešiem un kādu Izraēlas ebreju.

Eiropas parlaments nav pasargāts

Kāds bruņots laupītājs, kurš Eiropas Parlamenta ēkā Briselē bija iekļuvis kā žurnālists vai vienkāršs parlamenta apmeklētājs, ar plastikāta maisiņā paslēptu ieroci piedraudot „ING” bankas filiāles kasierim, nolaupījis apmeklētāju vizīšu apmaksai paredzētu naudu.

Guna Kārkliņa, Foto: Bulls Press