No Rīgas uz Jelgavu un Bausku samazināts autobusu reisu skaits
Sabiedrība
2010. gada 24. aprīlis, 16:00

No Rīgas uz Jelgavu un Bausku samazināts autobusu reisu skaits

Jauns.lv

Valstī vispopulārākajos starppilsētu autobusu maršrutos Rīga – Jelgava un Rīga – Bauska samazināts reisu skaits. Tas tiek argumentēts gan ar taupību, gan ar vēlmi pasažierus pārsēdināt vilcienā.

Ja vēl pagājušajā nedēļa no Rīgas uz Jelgavu darbdienās kursēja 44 autobusi, bet brīvdienās – 47, tad tagad to skaits ir samazināts par astoņiem reisiem. Lai starp autobusu reisiem nebūtu lielu „robu” maršrutā Rīga – Jelgava – Rīga ir izmainīti arī 12 līdzšinējo reisu atiešanas laiki. Autotransporta direkcija kā autobusu reisu atcelšanas iemeslu min gan taupību, gan vēlmi pasažieru pārsēdināt no autobusiem uz vilcienu, kas ir atzīts par prioritāro pasažieru pārvadātāju šajā posmā.

No 1. maija izmaiņas jutīs arī maršruta Bauska – Rīga – Bauska pasažieri. Šajā posmā slēgs deviņus reisus (pašreiz darbdienās no Rīgas uz Bausku brauc 36 autobusi). Darbdienās vairāki reisi nenotiks priekšpusdienā un pēcpusdienā, bet brīvdienās – dienas vidū. Autobusu firmas „B-bus” vadība uzskata, ka tik daudz reisu šajā maršrutā nav vajadzīgs, jo vairākos no tiem esot tikai 15 – 18 pasažieri. Tādējādi pasažieri var saspiesties ciešāk un „B-bus” ietaupīs naudu. Jāteic, ka pasažieru skaita samazināšanos posmā Rīga – Bauska izraisījusi arī lielā nelegālo pārvadātāju aktivitāte.

Elmārs Barkāns/Foto: LETA