Kremlis Latviju uzskata par „kara kurinātāju”
Sabiedrība
2010. gada 26. aprīlis, 12:00

Kremlis Latviju uzskata par „kara kurinātāju”

Jauns.lv

Kamēr Latvijas prezidents kravā čemodānus braucienam uz Krieviju, lai atzīmētu Uzvaras 65. gadadienu, Krievijas prezidenta padomnieks Latviju nodēvē par „nāvīgāko ienaidnieku”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Krievijas Federācijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Jurijs Balujevskis pagājušās nedēļas nogalē paziņoja, ka galvenos militāros draudus Krievija rada trīs valstis – Latvija, Igaunija un Japāna. To Balujevskis teica Maskavā notikušās izstādes – foruma „Armija un sabiedrība” diskusiju forumā, kas bija veltīts uzvaras Lielajā Tēvijas 65. gadadienai.

Jāuzsver, ka Balujevskis nav vienkāršs Kremļa ierēdnis, bet gan pārstāv institūciju, kura sagatavo visus Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva dokumentus, kuri saistīti ar drošības un aizsardzības jautājumiem. Tā kā Balujevskis teikto var uzskatīt arī par Krievijas prezidenta viedokli.

Balujevskis Maskavā paziņoja, ka galvenos kara draudus Krievijai rada Latvijas, Igaunijas un Japānas teritoriālās pretenzijas, kā arī ASV veidotā globālā pretraķešu aizsardzības sistēma. Kādas tieši teritoriālās pretenzijas Krievijai Latvija ir izteikusi, Balujevskis gan neminēja.

Elmārs Barkāns