Sabiedrība
2010. gada 1. jūnijs, 10:41

Norvēģijā pazudusi Latvijas pilsone; bažas par viņas piespiedu aizvešanu

Jauns.lv

Latvijas Valsts policija no starptautiskās sadarbības biroja "SIRENE" Norvēģijas biroja saņēmusi informāciju, ka šā gada 25.maijā no savām mājām Norvēģijā pazudusi Latvijas pilsone - 1977.gadā dzimusī Aleksandra Rumjanceva, liecina policijas mājaslapā ievietotā informācija.

Pastāv aizdomas, ka sievieti piespiedu kārtā aizvedis projām viņas bijušais draugs - Latvijas pilsonis, 1970.gadā dzimušais Dāgs Dinevičs, Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas priekšsēdētāja Jāņa Dineviča, kādreizējā Rīgas vicemēra dēls..

Tiek pieļauts, ka Dinevičs kopā ar Rumjancevu var pārvietoties vai nu ar zilu "Audi A4" ar valsts numuru FK 6683, vai arī melnu "Mercedes" ar Lietuvas valsts numuru EB D021. Ja personas tiek sastaptas, policija lūdz noskaidrot, vai sieviete no brīvas gribas vai piespriedu kārtā ceļo kopā ar Dineviču un vai viņa vēlas informēt savus tuviniekus par pašreizējo atrašanās vietu. Ikviens, kura rīcībā ir kāda informācija par šīm personām, aicināts ziņot pa tālruni 67219053, 02, 112 vai vērsties tuvākajā policijas iestādē.

Dinevičs 2006.gada nogalē Latvijā tika tiesāts par SIA "Consena plus" bijušā valdes priekšsēdētāja Ivara Tolstika saduršanu.

Savukārt šā gada janvārī Dinevičs tika atbrīvots no jogurta ražotāja SIA "Gosupi" valdes locekļa amata.

LETA