Par kukuļņemšanu lielos apmēros aizturētas piecas "Latvenergo" amatpersonas
Sabiedrība
2010. gada 16. jūnijs, 08:39

Par kukuļņemšanu lielos apmēros aizturētas piecas "Latvenergo" amatpersonas

Jauns.lv

Uz aizdomu pamata par kukuļņemšanu un naudas atmazgāšanu KNAB vakar aizturējis piecas "Latvenergo" amatpersonas, vadītāju Kārli Miķelsonu ieskaitot.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturējis piecas "Latvenergo" koncerna amatpersonas - prezidentu Kārli Miķelsonu un viņa vietnieku Aigaru Meļko, AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētāju Ivaru Liuziniku un viņa vietnieks Andreju Stalažu, kā arī "Sadales tīkla" Austrumu reģiona tehnisko vadītāju Edgaru Vitkovski, apstiprināja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Juris Pūce.

Bez viņiem vēl aizturētas divas privātpersonas. Tātad kopumā vakar aizturēti septiņi cilvēki.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka KNAB aizturētās privātpersonas ir Daugavpilī reģistrētā uzņēmuma SIA "Būvenergoserviss" vienīgais īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Mihails Paladijs, kā arī šī uzņēmuma bijušais valdes loceklis Andrejs Livanovičs.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Livanovičs valdes locekļa pienākumus pildīja no uzņēmuma dibināšanas brīža 2006.gada novembrī līdz pagājušā gada novembrim, kad šo amatu ieņēma Paladijs.

Uzņēmumā aģentūru LETA informēja, ka ar Paladiju nav iespējams sazināties, jo viņš "devies komandējumā". Savukārt Livanoviča mobilais tālrunis atrodas ārpus uztveršanas zonas.

Jau ziņots, ka vakar notikusi kratīšana Miķelsona un viņa vietnieka Aigara Meļko kabinetos. Kratīšanas laikā bijis pieaicināts arī "Latvenergo" darbību pārraugošās Ekonomikas ministrijas (ES) pārstāvis.

Kā šodien Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā "900 sekundes" teica EM valsts sekretārs Juris Pūce, ministrija joprojām nav saņēmusi oficiālu informāciju, kāpēc kratīšana veikta. Tomēr ar KNAB panākta vienošanās, ka EM nekavējoties tiks informēta, ja izmeklēšanas darbību dēļ kādas amatpersonas darbība būs traucēta. Pagaidām šāda informācija nav saņemta.

KNAB vakar nesniedza nekādu oficiālu informāciju par veiktajām procesuālajām darbībām un to iemesliem, kā arī neatklāja, vai kāds "Latvenergo" darbinieks ir aizturēts.

Pēc informācijas, kas ir aģentūras LETA rīcībā, KNAB aktivitātes saistītas ar Rīgas otrās termoelektrocentrāles (TEC-2) rekonstrukcijas otrās kārtas projektu.

KNAB interesējas par Miķelsona, Meļko un vēl vairāku ar TEC-2 rekonstrukciju saistītu vadošu darbinieku rīcību. Viņu vidū ir arī "Latvenergo" ražošanas tehniskais direktors Gunārs Cvetkovs, "Latvenergo" koncerna uzņēmuma AS "Sadales tīkls" valdes loceklis Andrejs Stalažs un citi.

LETA/Foto:LETA