Pēdējo dienu laika apstākļi līdzinās Kalifornijas vasarai
Sabiedrība

Pēdējo dienu laika apstākļi līdzinās Kalifornijas vasarai

Jauns.lv

Pēdējo dienu laika apstākļi Latvijā līdzinās Floridas un Kalifornijas vasarai. Gaisa temperatūra nu jau vairākas dienas sasniedz vairāk kā 30 grādus. Tikpat karstu laiku sola arī trešdien.

Pēdējo dienu laika apstākļi līdzinās Kalifornijas ...

­

Saskaņā ar ASV Okeāna un atmosfēras pārvaldes datiem Floridas pilsētā Maiami vidējā diennakts gaisa temperatūra jūlijā ir +28 grādi, bet Kalifornijas pilsētā Losandželosā - +23 grādi.

Rīgā 12. jūlija vidējā diennakts temperatūra bija nepilni +28 grādi, jo dienas vidū gaiss sakarsa līdz +33 grādiem, bet naktī atdzisa tikai līdz +23..+24 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Līdzīgs temperatūras režīms valda arī pārējā valstī.

Jūlija pirmajā pusē daudzviet Latvijā lija, bet dažās Kurzemes vietās, piemēram, Liepājas apkārtnē, liels lietus nav bijis jau vairāk nekā divas nedēļas, tādēļ tur ugunsbīstamība mežos jau tuvojas ceturtajai klase, taču, tā kā tuvākajā diennaktī dažviet Kurzemē gaidāms pērkona negaiss, ir cerības, ka tas mazinās sausumu un līdz ar to arī ugunsbīstamību mežos.

Ugunsbīstamību mežos iedala piecās klasēs. Pirmā klase nozīmē, ka mežos ir mitrs un iespēja, ka tajos izcelsies ugunsgrēks, ir neliela, bet piektā klase nozīmē ārkārtēju sausumu, un tad cilvēku saimnieciskā darbība mežos var tikt ierobežota.

Jau vēstīts, ka, neskatoties uz jau sasniegtajiem karstuma rekordiem, ugunsdrošības situācija mežos ir samērā mierīga.

Laika prognoze trešdienai

Trešdienas naktī pārsvarā skaidrs laiks, pērkona negaiss maz iespējams. Pūtīs DA vējš 1-3m/s. Minimālā gaisa temperatūra pilsētas centrā +24 grādi, piepilsētā +20..+22 grādi.

Trešdien saule mīsies ar mākoņiem. Neliela iespēja, ka galvaspilsētu skars pērkona negaiss. Pūtīs DA vējš 3-5m/s. Maksimālā gaisa temperatūra +32..+33 grādi.

Ceturtdienas naktī mākoņu būs maz, lietus nav gaidāms. Pūtīs DA vējš 1-3m/s. Minimālā gaisa temperatūra pilsētas centrā +23..+24 grādi, piepilsētā par 2-3 grādiem vēsāks.

Ceturtdien pārsvarā saulains laiks. Pievakarē iespējams negaiss. Pūtīs DA vējš 3-6m/s. Maksimālā gaisa temperatūra ap +33 grādiem.

Piektdienas naktī iespējams pērkona negaiss un lietusgāzes. Pūtīs D, DR vējš 1-3m/s, negaisa laikā brāzmains. Minimālā gaisa temperatūra +21..+23 grādi.

Piektdien debesis skaidrosies, nelīs. Pūtīs ZR vējš 2-6m/s. Maksimālā gaisa temperatūra +28..+29 grādi.

BNS/Foto:LETA

­

Tēmas