Teātros jaunajā sezonā biļešu cenas nemazināsies
Kultūra
2010. gada 4. augusts, 08:33

Teātros jaunajā sezonā biļešu cenas nemazināsies

Jauns.lv

Latvijas teātru aptauja liecina, ka teātros biļešu cenas nākamajā sezonā nemazināsies. Gan Opera, gan Nacionālais, Dailes, Jaunais Rīgas teātris un citi sola biļešu cenu politiku nemainīt.

Aizvadītajā pirmdienā, sākot jauno sezonu, Dailes teātrī pārspriesta arī biļešu cenu politika, raksta „Latvijas Avīze”. Pavasarī krietni pazeminātās cenas tādas pašas paliks arī rudenī. Internetā pastāv tā dēvētā naktskase, kad tīmeklī no desmitiem vakarā līdz sešiem rītā var nopirkt ar 20% atlaidi. Stundu pirms izrādes sākuma var nopirkt biļetes par diviem latiem. Jau tagad teātra cienītāji var iegaumēt vienu datumu - 20.augusts. Tieši deviņdesmit dienas pirms Dailes teātra deviņdesmitās jubilejas teātrī varēs iegādāties biļetes ar ievērojamām atlaidēm.

Nekādas izmaiņas salīdzinājumā ar 2009. gadu un 2010.gada sezonas pirmo pusi neplāno arī Nacionālā opera un Nacionālais teātris. Nacionālajā teātrī cenas būs tādas pašas kā 2009.gada sezonā - no viena līdz 12 latiem, bet operā - no 2,50 līdz 17 latiem.

Jaunais Rīgas teātris pēc atvaļinājumiem sanāks 16.augustā. Nekādas izmaiņas cenu politikā nav paredzētas.

Tādu pašu principu ievēros arī Valmieras teātris. Joprojām tradicionāli uz atsevišķām izrādēm biļetes ar 40% atlaidi pārdos skolēniem, studentiem un pensionāriem, bet, apmeklējot teātri grupā, varēs ietaupīt 10% no cenas. Īpaši izdevīgi braukt uz Valmieru augustā, jo šomēnes biļetēm īpašā cena - pieci lati. Šāda pretimnākšana skatītājiem tādēļ, ka teātris iesildās viesizrādēm Rīgā. Piemēram, biļetes uz izrādi "Vīns un nezāles" parasti maksā deviņus latus, bet augustā šo pašu iestudējumu Valmierā var noskatīties par pieciem latiem.

Kā sacīja Daugavpils teātra režisors Haralds Petrockis, trupa sāks mēģinājumus 16.augustā. Teātris saglabās 2009.gadā samazinātās biļešu cenas. "Protams, izdzīvot grūti, ceram uz Kultūras ministrijas atbalstu," sacīja Petrockis. "Taču, cenas ceļot, mēs varētu zaudēt savu skatītāju."

2010./ 2011.gada sezonā, kas sāksies septembrī, arī Latvijas Leļļu teātrī paredzēts saglabāt iepriekšējās sezonas cenu politiku - biļetes uz Lielās zāles izrādēm būs iespējams iegādāties par 3 līdz 8 latiem, bet uz Mazās zāles izrādēm - par 6 latiem. Saglabāsies arī atlaides daudzbērnu ģimenēm un ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām. Īpašas cenas paliek arī studentiem uz pieaugušo izrādēm, bet katru trešdienu no plkst.13 līdz 14 turpināsies "Medus stunda" - iespēja visas biļetes nopirkt par vienu cenu jeb pieciem latiem.

LETA/Foto:LETA