"Rīgas satiksme" pēc traģiskās avārijas pieķērusi 20 iereibušus vadītājus
Sabiedrība
2010. gada 19. augusts, 08:51

"Rīgas satiksme" pēc traģiskās avārijas pieķērusi 20 iereibušus vadītājus

Jauns.lv

Pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmums "Rīgas satiksme" pēdējo trīs mēnešu laikā pirms došanās reisos pieķērusi 20 iereibušus sabiedriskā transporta vadītājus.

­

"Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens norādīja, 13 vadītājiem alkohola līmenis organismā bija līdz 0,49 promilēm un šie cilvēki disciplināri sodīti.

Savukārt septiņi sabiedriskā transporta vadītāji, kuru organismā bijis vairāk par 0,5 promilēm alkohola, atbrīvoti no darba.

LETA jau ziņoja, ka 24.aprīlī Baložos, Rīgas ielā, apgāzās "Rīgas satiksmes" 23.maršruta autobuss, kā dēļ gāja bojā trīs cilvēki un vēl četri cieta. Bojā gājušais "Rīgas satiksmes" autobusa vadītājs bija stiprā alkohola reibumā - viņa organismā konstatētas vairāk nekā divas promiles alkohola.

Pēc šī traģiskā atgadījuma uzņēmumā sāka veikt pastiprinātu alkohola kontroli vadītājiem. Kā norādīja Bemhens, kontrole tagad pat ir dubultojusies. Vadītāji tagad tiek kontrolēti, sākot un beidzot darbu, pārtraukumos, kā arī tiek veikti reidi. "Mūsu uzdevums ir samazināt iereibušo vadītāju iespēju piesēsties pie stūres," skaidroja Bemhens.

LETA/Foto:LETA

­