LPP dibinātājs Jēkabsons Šlesera politiku dēvē par bīstamu Latvijai
2010. gada 24. augusts, 08:28

LPP dibinātājs Jēkabsons Šlesera politiku dēvē par bīstamu Latvijai

Jauns.lv

Latvijas pirmās partijas dibinātājs, bijušais iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons kādreizējā domubiedra Aināra Šlesera pašreizējo politiku dēvē par bīstamu Latvijas valstiskumam un drošībai.

".. diemžēl LPP un manis paša ideālisms, kāds tas bija sākumā, dažādu komplikāciju un politisko spēļu rezultātā ir degradējies. Kas attiecas uz Šlesera un PLL pašreizējo politiku, uzskatu, ka tā ir bīstama Latvijas drošībai un arī valstiskumam. Un tas vēl klāt pie tā, ka Latvijā attiecībā pret Krieviju jau tā pašlaik ir ļoti spēcīgs t. s. Stokholmas sindroms, kad sagūstītajam attīstās īpatnēja emocionāla saistība ar savu nolaupītāju," otrdien publicētā intervijā laikrakstā "Diena" saka Jēkabsons.

"Es esmu par attiecībām ar Krieviju, bet ne par tādu cenu, kas apdraud mūsu valstiskumu un identitāti," viņš turpina.

Jēkabsons šobrīd ir "Visu Latvijai!" konsultants. Jautāts, kāda garantija, ka tagad, esot tikai partijas konsultanta statusā, negaida vēl lielāka vilšanās, viņš atbild: "Tieši mani uzrunāja viņu nacionālā politika. Līdz Aigara Kalvīša grupējums salaida grīstē Tautas partiju, tā vismaz programmatiski bija nopietna nacionāli labēja organizācija, bet šobrīd PLL konglomerātā kopā ar vecajiem čekistiem nekā tāda nav. Ar "VL!" ir pilnīgi citādi. Jo vispirms es jau neesmu vīlies LPP sākotnējos ideālos, bet gan atsevišķos cilvēkos un viņu sulaiņu miniarmijās. Pašlaik neesmu arī "VL!" biedrs, bet tikai padomnieks. Jebkura organizācija ir nepilnīga, bet mans atbalsts ir šiem ideāliem kā tādiem."

BNS/Foto:LETA