Sabiedrība
2010. gada 24. augusts, 12:23

Pirmklasniekiem tiks dāvināta rudzu maize

Jauns.lv

Maizes ražotājs AS "Hanzas maiznīca" dāvinās rupjmaizes klaipu kā ceļamaizi 40 skolu pirmklasniekiem, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Hanzas maiznīca" sagatavojusi dāvinājumu 1.klašu skolēniem - rudzu maizes klaipu, kā arī atstarotāju bērna drošībai. Maiznīcas dāvinājums 1.septembrī tiks nogādāts 40 skolām Rīgā, Jūrmalā un Rēzeknē, un to saņems vairāk nekā 1700 skolēnu.

"Maizei latviešu kultūrā vienmēr ir bijusi dziļi simboliska nozīme, kas izteikta teicienā - "dot līdzi ceļamaizi", ar to saprotot gan materiālo, gan nemateriālo devumu, ko vecāki vai tuvinieki dod līdzi bērnam, uzsākot patstāvīgu dzīves ceļu. Arī mūsu maiznīcas dāvinājums - rudzu maize - ir kā ceļamaize mazajiem pirmklasniekiem, lai viņiem būtu spēks un izturība, skolas gaitas uzsākot, un, protams, labas sekmes mācībās," norāda AS "Hanzas maiznīca" tirdzniecības un mārketinga direktors Edijs Vegners, piebilstot, ka no plašā maiznīcas produkcijas klāsta dāvinājumam tika izvēlēta "Hanzas rudzu" maize, kas ir 100% rudzu maize, vērtīgām šķiedrvielām bagāta un spēcinoša.

AS "Hanzas maiznīcas" tika dibināta 1994.gadā, apvienojoties četriem tā laika lielajiem maizes ražotājiem. Uzņēmumi apvienojās, lai padarītu efektīvākus un racionālākus maizes ražošanas, mārketinga un loģistikas koordinācijas procesus, kā arī lai vienotu resursus izaugsmes iespēju īstenošanai. AS "Hanzas maiznīca" lielākie akcionāri ir Somijas uzņēmums "Vaasan&Vaasan Oy" un Latvijas uzņēmumam "M.Investīcijas".

Uzņēmumam ir trīs maizes ražotnes - divas Rīgā un viena Rēzeknē, kopumā uzņēmumā strādā ap 600 darbinieku.

AS "Hanzas maiznīcas" peļņa pērn bijusi 2,31 miljons latu, bet apgrozījums - 20,345 miljoni latu, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija.

LETA

Tēmas