Sabiedrība

Nākamgad simtlatnieku programma tiks turpināta

Jauns.lv

Līdz nākamā gada beigām bezdarbnieku programma ar 100 latu stipendiju tiks turpināta, iespēju robežās pakāpeniski atsakoties no tās vietās, kur samazināsies bezdarba līmenis un bezdarbnieku skaits. "Iespējams, stipendija nebūs 100 latu, bet mazāka," - LTV 1 raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Nākamgad simtlatnieku programma tiks turpināta...

Augulis uzsvēra, ka visas Labklājības ministrijas (LM) programmas ir mērķētas uz ilgtermiņa darba vietām, taču LM tās nevar radīt, tas ir Ekonomikas ministrijas kompetencē. "Krīzes situācijā mēs esam glābēji un palīdzētāji, tāpēc nācām ar domu veidot pagaidu darba vietas," skaidro ministrs un piebilst, ka LM uzstādījums ir maksimāli izmantot Eiropas struktūrfondus palīdzības sniegšanai bezdarbniekiem.

Labklājības ministrs uzsver, ka, pateicoties operatīvai rīcībai, ministrija sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūru (NVA), Latvijas Pašvaldību savienību un pašvaldībām, īsā laikā ir palīdzējusi gandrīz 54 000 bezdarbnieku, no kuriem 16 320 bija ilgstošie bezdarbnieki, kuri darbu nevarēja atrast ilgāk par sešiem mēnešiem.

Pēc LM datiem, šī gada 1.septembrī 118 000 cilvēki nesaņēma bezdarbnieka pabalstu jeb 70% no visiem NVA reģistrētajiem bezdarbniekiem.

LETA