112
2010. gada 29. septembris, 17:32

Rīgas policija eksperimenta laikā nopērk viltotus eiro

Jauns.lv

Rīgas Kriminālpolicijas darbiniekiem izdevies aizturēt noziedzniekus, kuri vēlējās pārdot viltotus 20 000 eiro (14 000 latu) 500 eiro nominālvērtību banknotēs.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, septembra vidū Kriminālpolicijas rīcībā nonākusi operatīvā informācija, ka kādas personas meklē iespējas pārdot viltotus eiro - kopumā 20 000 eiro. Izmeklēšanas laikā policija noskaidroja šīs personas un nodibināja ar viņām kontaktus. Abas puses vienojās par eiro pirkšanu.

23.septembra rītā Rīgā uz ielas satikās policists un viltoto naudas zīmju pārdevējs. Pēc tam, kad policists par viltoto naudu bija samaksājis 2000 latu, noziedznieks tika aizturēts. Izrādījās, ka viņš ir 1979.gadā dzimis, jau iepriekš par zādzībām un laupīšanām tiesāts vīrietis, kurš kopumā cietumā pavadījis desmit savas dzīves gadus.

Pēc neilga brīža tika aizturēta arī otra persona, kura bija atvedusi viltoto naudu. Šī persona gan mēģināja bēgt, bet policija viņu aizturēja. Arī šis 1980.gadā dzimušais vīrietis iepriekš tiesāts par laupīšanām un zādzībām un ieslodzījumā pavadījis kopumā 12 gadus. Pie viņa tika atrasta arī kaujas pistole ar patronām.

Policija atzīst, ka naudas viltojums uzskatāms par nekvalitatīvu, tā bijusi pagatavota no parasta papīra, lai gan ūdenszīmes bijušas. Banknotes bija, visticamāk, kopētas, un tās bijušas pat grieztas ar šķērēm, tādējādi malas nebija vienādas.

Pagaidām policijai nav tādas informācijas, ka šī viltotā nauda būtu nonākusi apgrozībā, taču izmeklēšanas laikā policija cer rast atbildes uz visiem neskaidrajiem jautājumiem.

LETA