Politika
2010. gada 28. oktobris, 11:21

"Vienotība" par vienu partiju var kļūt Āboltiņas vadībā

Jauns.lv

Par apvienības "Vienotība" pārtapšanu vienotā partijā vērts sākt runāt pavasarī, kad pašreizējā "Jaunā laika" (JL) līdere Solvita Āboltiņa pārņems apvienības vadību, ceturtdien publicētā intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" norādījis otras "Vienotības" partijas - "Sabiedrības citai politikai" (SCP) - pārstāvis Aigars Štokenbergs.


"Par to būtu vērts sākt runāt, kad Solvita Āboltiņa pārņems "Vienotības" vadību - pavasarī. Solvita var būt populāra vai mazāk populāra, taču, ņemot vērā to, kā viņa savāca "Jauno laiku", kad tas bija uz izjukšanas robežas, kad aizgāja [Einars] Repše un [Dans] Titavs, pēc tam vēl nomenedžēt premjera vietu - visu cieņu!" atzinību paudis Štokenbergs.

Vērtējot jaunveidojamās koalīcijas stabilitāti Štokenbergs uzsvēris, ka "tā varētu būt pat megastabila", jo Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) citos koalīcijas variantos nebūtu tik daudz ministru vietu.

"Vai tad "zaļzemnieki" būtu gatavi lēkt ārā no tik labas valdības? Nē taču! Un pat četru politisko spēku savienībā valdības stabilitāte būtu garantēta, kā mēdz teikt, uz mūžīgiem laikiem, jo pat situācijā, ja kāda no partijām izlec, pārējās turpina strādāt," klāstījis politiķis, ārkārtas vēlēšanu iespējamību nodēvējot par "murgu kaut kādu".

Turpretī, komentējot tā dēvētās "lietussargu grupas" aktivitātes patlaban un klusēšanu par konkrētu apvienības biedru iespējamo neētisko rīcību, Štokenbergs minējis, "ka vņi šobrīd mācās īsto politiku". "Sarmīte Ēlerte ir pietiekami gudra, lai vispirms novērtētu situāciju un tikai pēc tam runātu," vēl piebildis deputāts.

BNS