112
2010. gada 7. novembris, 12:17

Uz autoceļa Rīga-Jelgava automašīna nāvējoši traumē gājēju

Jauns.lv

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vadītāja Ieva Rekšņa aģentūru LETA informēja, ka ap plkst.18.05 uz autoceļa Rīga -Jelgava 1954.gadā dzimis vīrietis vadot automašīnu "Chrysler" notrieca gājēju 1958.gadā dzimušu vīrieti, kurš no gūtajām traumām notikuma vietā nomira.

Ap plkst.18.30 Krimuldas novadā, Raganā uz autoceļa Inčukalns-Valmiera 1952.gadā dzimusi sieviete vadot automašīnu "VW" notrieca gājēju 1962.gadā dzimušo vīrieti, kurš ar smagām traumām nogādāts slimnīcā.

Tikai pāris stundas vēlāk uz jau iepriekš minētā ceļa Inčukalns - Valmiera 1969.gadā dzimis vīrietis vadot mikroautobusu "Ford Transit" nobrauca no ceļa un apgāzās. Ceļu satiksmes negadījumā cieta trīs sievietes, mikroautobusa pasažieres, kuras ar dažādām traumām nogādātas slimnīcā.

Kopumā valstī reģistrēti 62 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem 16 gadījumos cieta cilvēki un viens gāja bojā. Rīgas reģionā reģistrēti 33 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem astoņos cieta cilvēki un viens gāja bojā.

Pagājušajā diennaktī Ceļu policijas darbinieki Latvijā aizturēja 21 transportlīdzekļu vadītāju, kuru organismā alkohola koncentrācija pārsniedza atļauto normu. No aizturētajiem deviņi bija automašīnu vadītāji, bet 12 - velosipēdu un mopēdu vadītāji. Rīgas reģionā aizturēti 11 šādi likumpārkāpēji.

Rekšņa atgādināja, ka Valsts policija lūdz būt autovadītājiem īpaši uzmanīgiem, jo meteoroloģiskā situācija Latvijā arvien biežāk atgādina par tuvojošos ziemas iestāšanos un šādos laika apstākļos autobraucējiem jābūt īpaši uzmanīgiem, jo uz slapjas, ar lapām klātas vai apledojušas brauktuves ievērojami pasliktinās transportlīdzekļa vadāmība - palielinās bremzēšanas ceļš, iespējama slīdēšana manevrējot.

LETA