Sabiedrība
2010. gada 9. decembris, 16:21

Šonakt no Rīgas centra sāks izvest sniegu

Jauns.lv

Sniegu no Rīgas centra sāks izvest šonakt, šodien pēc operatīvās sanāksmes ar atbildīgajām Rīgas domes un pašvaldības institūciju amatpersonām žurnālistiem paziņoja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (LLP/LC).

Vicemērs norādīja, ka meteorologu prognozes par turpmākajiem laika apstākļiem ir pesimistiskas - snigs līdz nākamās dienas vidum, un tas nozīmē, ka Rīgā sagaidāms liels sniega daudzums. Tādēļ ir pieņemts lēmums izvest sniegu. To par brīvu pieņems Getliņu izgāztuves poligonā, kā arī noteiktas vēl sešas vietas, uz kurieni tiks vests Rīgā savāktais sniegs - Pakalniešu iela, Mežkalnu iela, Rītausmas iela, Rēznas iela un divas vietas Maskavas ielā.

Ameriks arī norādīja ka patlaban šī gada Rīgas domes budžetā vēl atlicis pusmiljons latu sniega izvešanai un ielu uzturēšanai ziemas apstākļos. No šīs ziemas sezonas sākuma jau iztērētas gandrīz trīs ceturtdaļas no finansējuma, taču, ja naudas ceļu uzturēšanai pietrūks, nepieciešamie līdzekļi tiks nodrošināti, sacīja Ameriks.

Turpinoties snigšanai, Rīgā turpinās arī ielu un tiltu tīrīšanas darbi, lai autovadītājiem atvieglotu braukšanas apstākļus, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta Komunikācijas speciāliste Ieva Prauliņa.

Krišjāņa Barona ielā, Miera ielā un Ieroču ielā noteikti pirmie transportlīdzekļu apstāšanās ierobežojumi ielas malā, lai ielu tīrītāji varētu nodrošināt brauktuvju attīrīšanu no sniega.

Ceļa zīmes "Apstāties aizliegts" ir uzstādīta Krišjāņa Barona ielas abās pusēs posmā no Artilērijas ielas līdz Tallinas ielai, Krišjāņa Barona ielas labajā pusē posmā no Pērnavas ielas līdz Brīvības ielai, Miera ielas abās pusēs posmā no Brīvības ielas līdz Tallinas ielai, kā arī Ieroču ielā.

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina iedzīvotājus pievērst uzmanību ceļa zīmēm un aicina būt saprotošiem. Līdzīgi kā iepriekšējā sezonā, arī šosezon transportlīdzekļu apstāšanās ierobežojumi ielu malās nepieciešamības gadījumā tiks noteikti arī citviet galvaspilsētā, lai veiktu ielu tīrīšanu.

Plašāka informācija par vietām, kur būs noteikti transportlīdzekļu apstāšanās aizliegšana, būs pieejama tuvāko dienu laikā Satiksmes departamenta mājaslapā "www.rdsd.lv" un Rīgas domes mājaslapā "www.riga.lv".

Braukšanas apstākļi galvaspilsētā patlaban ir apgrūtināti, redzamība ierobežota, taču maģistrālās ielas un tilti ir caurbraucami. Satiksmes plūsma ir lēna. Atsevišķās vietās pilsētā konstatēts, ka kravas transportlīdzekļi nespēj uzbraukt uz tilta, tādā veidā būtiski kavējot visu pārējo transportlīdzekļu satiksmi.

Ielu un tiltu tīrīšanas darbi Rīgā turpinās. Darbos ir iesaistītas gan specializētās kaisīšanas mašīnas ar lāpstām, gan traktorbirstes un traktortehnika ar lāpstām. Kopumā patlaban darbus galvaspilsētā veic 45 tehnikas vienības. Uz ielām ar divām vai vairāk braukšanas joslām pēc iespējas brauktuvju tīrīšanas darbi tiek veikti, vienlaikus blakus braucot divām līdz trim tehnikas vienībām ar lāpstām, lai efektīvāk notīrītu sniegu no brauktuvēm.

Primāri darbi tiek veikti uz tiltiem un maģistrālajām ielām, lai nodrošinātu sabiedriskā transporta satiksmi. Taču paralēli pēc iespējas tehnikas vienības tiek nosūtītas arī uz B kategorijas rajona nozīmes ielām.

Ievērojot to, ka turpina snigt, vakarā pēc maksimumstundu laika uz nozīmīgākajām maģistrālajām ielām paredzēts sniega tīrīšanā iesaistīt arī autogreiderus, lai paplašinātu ielu un tiltu braucamo daļu un atbrīvotu to no sniega.

Kā ziņots, SIA "Rīgas tilti" tiltu brauktuvju apstrādi ar samitrināto sāli un tīrīšanu uzsāka šorīt plkst.4.30. Arī ielu uzturēšanas uzņēmumi maģistrālo ielu brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem un sniega šķūrēšanu sāka šorīt plkst.4.30 no rīta.

LETA