Sniegs „apēdis” gandrīz divus miljonus latu
Sabiedrība
2010. gada 15. decembris, 08:47

Sniegs „apēdis” gandrīz divus miljonus latu

Jauns.lv

Tā kā šogad paredzētā nauda sniega tīrīšanai Rīgā jau gandrīz izlietota, ir vērts aplūkot, kā smagā tehnika strādā pilsētas ielās. Kas zina, varbūt šādus skatus šoziem vairs neredzēsim?

­

Šim gadam paredzētā nauda ielu tīrīšanai no sniega Rīgā jau ir gandrīz iztērēta,  informēja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (LPP/LC). Ielu tīrīšanai ziemas apstākļos 2010.gadā pašvaldības budžetā bija paredzēts 1,9 miljonu latu liels finansējums. Tātad dažu dienu laikā sniegs ir „apēdis” jau gandrīz divus miljonus?

Protams, ir patīkami, ja Rīga šajās sniegotajās dienās salīdzinājumā ar Tallinu izskatās daudz sakoptāka. To atzīst igauņi žurnālisti, kuri ar komplimentiem Latvijas virzienā parasti nav tik dāsni. Tomēr summa, kas izkususi pirmajās ziemas dienās raisa pārdomas.

Ameriks gan teic, Rīga turpmāk bez sniega tīrīšanas nepaliks. Visticamāk, trūkstošais finansējums ielu tīrīšanai šogad tikšot segts no Rīgas domes Rezerves fonda.

Ameriks atzinīgi vērtēja, ka atšķirībā no citām Eiropas pilsētām patlaban neviena iela Rīgā nav neiztīrīta un slēgta satiksmei, lai arī galvaspilsētā ir ļoti bieza sniega kārta.

Naktī Rīgā izvesti gandrīz 7600 kubikmetri sniega

Aizpagājušajā naktī Rīgā izvesti gandrīz 7600 kubikmetri sniega jeb 760 pašizgāzēju kravas. Sniegs izvests no lielas daļas pašvaldības maksas autostāvvietu, lielas daļas sabiedriskā transporta pieturvietu, no atsevišķiem tiltiem un ielu posmiem.

Pēdējās dienās veikta pastiprināta sniega tīrīšana un novākšana pie Rīgas skolām un bērnudārziem.Plašāka informācija par vietām, no kurām plānots izvest sniegu, katru vakaru tiek publicēta Rīgas domes Satiksmes departamenta mājaslapā "www.rdsd.lv".

Lai sniega izvešanas darbus varētu veikt ātrāk un efektīvāk, ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā piesaista papildu tehniku arī no citiem ceļu būves uzņēmumiem. Rīgas domes Satiksmes departaments aicina atsaukties uzņēmumus, kas var piedāvāt frontālos iekrāvējus un autogreiderus.

Saskaņā ar Rīgas Austrumu izpilddirekcijas norādījumu un izglītības iestāžu lūgumu Rīgas pašvaldības SIA "Pļavnieku nami" attīrījusi no sniega piebraucamo ceļu pie 262.pirmsskolas izglītības iestādes Lubānas ielā 127 un šodien attīra ceļu pie Rīgas 90.vidusskolas Grestes ielā 14.

Iļģuciemā attīrīti Cementa ielas iekškvartāli pie Rīgas Iļģuciema vidusskolas un Rīgas 54.vidusskolas. Bolderājā attīrīti Rīgas 46.arodviduskkolas piebraucamie ceļi. Imantā attīrīts Anniņmuižas vidusskolas piebraucamais laukums Kleistu ielā 14, Dammes ielā 20 - ceļš pie Ostvalda vidusskolas -, un Tālavas gatvē 7 attīrīts ceļš pie pirmskolas izglītības iestāde "Dzirnaviņas". Savukārt Āgenskalnā attīrīts ceļš līdz Valdorfskolai Raņķa dambī 3. Viestura prospektā iztīrīti divu bērnudārzu piebraucamie ceļi.

Ja sniega dēļ pie skolām un bērnu dārziem ir grūti piekļūt piebraucamo ceļu dēļ, mācību iestāžu vadība aicināta sazināties ar konkrētā rajona vai priekšpilsētas izpilddirekciju un informēt par situāciju.

Atbildīgie dienesti gatavo tehniku ielu kaisīšanai nakts stundās

Ielu un tiltu tīrīšanas darbi Rīgā turpinās nepārtraukti visas dienas garumā, turklāt atbildīgie dienesti gatavo tehniku ielu kaisīšanai vakara un nakts stundās. Saskaņā ar Satiksmes vadības centra sniegto informāciju, piemēram, vakar, plkst.15 galvaspilsētā strādāja 22 sniega tīrīšanas un savākšanas tehnikas vienības.

LETA, Kasjauns.lv/Foto:LETA

 ­