Jēkabpils traģēdija nav laupīšana, bet gan melnās kases inkasācija?
112
2011. gada 3. februāris, 13:58

Jēkabpils traģēdija nav laupīšana, bet gan melnās kases inkasācija?

Jauns.lv

Traģēdiju Jēkabpils spēļu zālē „Fēnikss” nav vis izraisījuši laupītāji, bet gan inkasatori, un tā ir notikusi vienkārši nelaimīgas sakritības dēļ. Šādu versiju izvirza arodbiedrības līderis.

­

Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība uzskata, ka saistībā ar traģēdiju Jēkabpilī, vispirms ir jānoskaidro, vai tā tiešām bijusi laupīšana, jo pastāv aizdomas, ka policisti patiesībā veica melnās kases inkasācijas pakalpojumus, raksta portāls pietiek.com.

Arodbiedrības līderis Armands Augustāns pietiek.com sacīja: „Mēs jau pašā sākumā teicām, ka nevar īsti saprast, vai tā bija laupīšana vai inkasācija un tikai kļūdas pēc notika šis negadījums. Te ir aizdomas, ka tā patiesībā bija inkasācija, tikai to naudu nedrīkstēja uzrādīt. Tāpēc tā arī tika nosaukta par laupīšanu, lai gan patiesībā, iespējams, tā bija melnās kases inkasācija.”

„Netīrā” nauda it kā tiek nospēlēta spēļu automātos, bet pēc tam atdota jau kā legāla naudas atmazgātājiem. Tiesa gan, nekādu pierādījumu šim rūpalam arodbiedrības rīcībā nav. „Tā kā viņiem bija dots uzdevums šo naudu neuzrādīt un Alfas darbiniekiem ir iestrādāts, ka viņi cīnās līdz galam, tādēļ arī notika traģēdija,” ir pārliecināts Augustāns.

Vislielākās aizdomas arodbiedrībai rada fakts, ka vienības „Alfa” kaujinieki, kas piedalījās laupīšanā, nebija tai pienācīgi sagatavojušies. „„Alfas” kaujinieki ar 19 un 17 gadu pieredzi, ja būtu gājuši laupīt, noteikti būtu izstrādājuši atkāpšanās ceļu un no Jēkabpils pazuduši. Viņu trenētības līmenis ir tāds, ka viņi noteikti būtu aizmukuši no Jēkabpils bez problēmām. Jau tas vien, ka viņi iebrauca strupceļā, liecina, ka viņi nebija gatavojušies laupīšanai, bet gan devās inkasācijā,” spriež Augustāns.

Nav gan tikai skaidrs, kāpēc pēc tā sauktās „inkasācijas” jāiet ar maskām uz sejas un jāsašauj spēļu zāles darbinieks, kurš „inkasentiem” nevēlas atdot naudu?

Elmārs Barkāns

­