Latvietim Anglijā seši gadi cietumā par agresīvu braukšanu
112
2011. gada 15. februāris, 11:10

Latvietim Anglijā seši gadi cietumā par agresīvu braukšanu

Jauns.lv

Kāds latviešu imigrants sācis izciest gandrīz sešus gadus ilgo cietumsodu, kas viņam tika piespriests pēc tam, kad viņš maijā izraisīja pamatīgu jandāliņu uz šosejas, kā arī aizturēšanas brīdī iegrieza kaklā policistam.

Policija latvieti Sandri Vedzi no Vulverhemptonas pagājušā gada 22.maijā uz ceļa pamanīja pēc tam, kad viņš ar melnu Vauxhall Tigra uzkrītoši pārkāpa noteikumus, braucot ar gandrīz 150 km/h. Filmas sižetam līdzīgie notikumi sākās, kad policija pamanīja 27 gadus vecā Vedža auto, kas traucās pa ceļu, ievērojami pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu. Kad policija sāka sekot agresīvajam braucējam, Tigra strauji iegriezās blakusceļā, kur atrodas uzpildes stacija, un, notriecot norobežojuma stabiņu ar zīmi "iebraukt aizliegts", atkal atgriezās uz šosejas. Turpinot ceļu, Vedzis neievēroja sarkano luksofora signālu, un, tā vietā, lai apstātos, viņš turpināja ceļu ar "tikai" 65km/h. Iebraucot vēl vienā uzpildes vietā, latvietis apgriezās un devās atpakaļ pa to pašu ceļu.

Policija Vedža auto apturēja, uz ceļa izvietojot ierīci, kas sadur auto riepas, bet aizturēšanas laikā agresīvais braucējs ar kabatas nazi vēl pamanījās iegriezt policistam kaklā. Latvietis pretojies arī citiem likumsargiem, mēģinot tiem spert un sist.

7.februārī Sandris Vedze tika notiesāts uz pieciem gadiem un desmit mēnešiem cietumā par bīstamu braukšanu, policista ievainošanu un trīs citu policijas darbinieku goda un cieņas aizskaršanu.

Kasjauns.lv, Express&Star, Foto: ekrānšāviņš no expressandstar.com